Divat a holdfényben

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2019. 08. 18. 19:28

Augusztus 19-én divatbemutató a Blaha utcában. Egy különleges este a Katti Zoób Balatonfüred Fashion Night alkalmából. A divatház 25. évfordulóját ünneplő, kézműves és couture technikákat ötvöző őszi-téli kollekciójának holdfényes divatbemutatója díjmentesen várja a látogatókat.

 

Az izgalmas és nőies kollekció Sonia Delaunay, az 1910-es, 20-as évek kiemelkedő festő- és textilművésze munkásságából merít, így a geometrikus szabásvonalak meghatározó szerepet kapnak a saját tervezésű mintákban. A Zoób Kati életében több mint harminc éve jelentős és visszatérő szamárminta ezúttal Geraldine Toucourt francia festőművész karakterisztikus szamárfestményeinek megidézésével születik újjá – mindez még egyedibbé varázsolja az ellentétek harmóniáját, amely az idei őszi-téli kollekcióban is fókuszba kerül.

Az új kollekciók – akárcsak az eddigi különlegességek – hosszú távra szóló ígéreteket váltanak be, magas minőségüknek és a rafinált kombinálhatóságuknak köszönhetően. Fontos üzenete továbbá a brandnek, hogy ezek a kézzel készült elemek nemcsak egy kiemelt fogyasztói réteg kedvenc darabjai lehetnek: a változatos felhozatal miatt mindenki megtalálja azt a típust, ami tökéletesen kiegészíti a saját ruhatárát.

– Szeretnénk mindenkinek, de még saját magunknak is új utat mutatni az idei produkcióval és azzal a gesztussal, hogy egy másik fontos, a miénknél fiatalabb márkát is meghívunk ennek a jelentős 25-ös számnak az ünneplésére – egyúttal nyitunk arra, hogy valaki más divatüzenete is helyet kapjon nálunk. Füreden már hagyományt teremtettünk ezzel a hat éves múltra visszatekintő eseménysorozattal és a sokféle kulturális üzenettel, amelyek, akár egy praktikus, modern ruhatár darabjai, képesek kapcsolódni, szezonról szezonra. Hiszek benne, hogy ez a képesség a magyar divatmárkák egymáshoz való viszonyulásában is életre kelhet. A mi új, személyes nyitottságunk az együttműködésre, irány lehetne akár a többi kortárs tervező számára is. Az egymáshoz való közeledésből különleges eklektika születhetne, amely száműzi az elszigetelődés gőgjét, az egyéniségek és az alkotói kézjegyek különbözőségéből pedig jófajta feszültség, szenvedély, hajtóerő keletkezhetne valami egészen újhoz, közöshöz, előremutatóhoz – így Zoób Kati.

A divatház az augusztus 19-én rendezendő eseményre vendégül hívta a NUBU kortárs divatmárkát és Jurák Bettina kortárs táncművészt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!