A rendőröket látva azonnal helyet cseréltek

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c.r.őrgy. 2019. 07. 11. 09:17

Ittas járművezetés és járművezetés tiltott átengedése miatt indult büntetőeljárás egy balatonfüredi nővel és egy seregélyesi férfival szemben, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Az eljárás adatai szerint 2019. június 30-án 4 óra 40 perckor Balatonfüreden, a Fürdő utcából a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába közlekedett egy személygépkocsi. Az arra haladó rendőrautót észlelve a jármű hirtelen félreállt, a vezető ülésből kiszállt egy nő, aki a járművet megkerülve a hátsó ülésen foglalt helyet. A kocsiban utasként tartózkodó 29 éves férfi pedig beült a volán mögé.

Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a 23 éves balatonfüredi nő nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint a vele szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult.

A nőt járművezetés ittas állapotban vétség, a férfit járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök kezdeményezték az illetékes járási hivatalnál a nő vezetési jogosultságának szünetelését, aki jelenleg gépjárművezető képzésre jár.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészségnek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!