24 óra, 12 ittas sofőr...

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán megelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 07. 08. 17:51

A Veszprém megyei rendőrök tizenkét ittas járművezetővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában a zéró tolerancia ellenére, egyikük balesetet is okozott.

 A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. július 7-én 0 órától 2019. július 7-én 24 óráig tizenkét olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé.

Hat büntetőeljárást kezdeményeztek a rendőrök, illetve további hat esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a mért értéknek megfelelően az ittas sofőrökkel szemben.

Az eljárás adatai szerint egy szlovák férfi Balatonfüreden, a Szabadság utcában közlekedett Mercedes típusú autójával a 71-es számú főút felé 2019. július 7-én 10 óra 20 perckor. Haladása során a Táncsics Mihály utca kereszteződésébe érve -az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla hatálya alatt- megkezdte a balra kanyarodást a Táncsics Mihály utcára, ahol nekiütközött az ott szabályosan közlekedő másik gépkocsinak. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A járművezetőkkel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat a szlovák sofőr esetében pozitív értéket mutatott, így őt a járőrök előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra további mintavétel céljából. Vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a mért értéknek megfelelően.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!