Visszaadták a lopott tárgyakat

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán megelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 03. 06. 14:27

Két férfi és egy nő egy Balaton-parti nyaralóból nagy értékű televíziókat, csónakmotorokat és különféle motoros gépeket tulajdonított el. A balatonfüredi rendőrök a lopott tárgyak jelentős részét visszaadták a tulajdonosának.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2018. december 22-én érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy ismeretlen személyek egy Balaton-parti ingatlanból több nagy értékű LCD televíziót, elektromos csónakmotorokat, különféle motoros kerti gépeket, továbbá barkácsgépeket loptak el összesen több mint ötmillió forint értékben.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés eredményeként 2019. január 23-án egy Pest megyei településen elfogták a feltételezett elkövetőket. A 44 és a 28 éves férfiakat, valamint a 49 éves nőt előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. További két személyt orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki a rendőrök.

 

A nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást, ahol az ellopott tárgyak jelentős része előkerült. Az eszközöket a rendőrök lefoglalták, és azokat 2019. március 4-én visszaadták jogos tulajdonosának.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!