Lakások, parkok, bíróság a felső városrészben

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2018. 10. 17. 19:56

900 milliós uniós támogatásból valósulhat meg az Ófalu rehabilitációja. A Zöld város program keretében közel egy hektáros területen, a Fehér templom és az Evangélikus templom közötti városrészben indulhat el a fejlesztés. A tanulmányterv kész, az építkezés várhatóan jövő ősszel kezdődhet.

 

Megújul a Fehér templom és az Evangélikus templom közötti városrész, itt teljesen felújítják az önkormányzati tulajdonban lévő régi épületeket, rendezik a csapadékvíz elvezetést, a közvilágítást, új parkolókat építenek. Új, nyitott terek létesülnek és újabb zöld területeket, sétányt alakítanak ki. A tervek szerint önkormányzati lakások is épülnek, itt kapna helyet a járási bíróság, és egy 300 négyzetméteres élelmiszerüzlet. A Kossuth utca Alsó köz és Segesdi utca közötti teljes szakasza megújulna.

Ez a rész már egy 1785-ös térképen is felismerhető, mint a település magja. A történelmileg kialakult településközpont az elmúlt évtizedekben veszített jelentőségéből, a fejlesztés újra élesztené a kisvárosi központot, a városrész jobb életminőséget nyújthat majd a Füredieknek.

A témában lakossági fórumot is tartottak, amelyen a településrendezési terv módosításáról is tájékoztatták az érdeklődőket.
A Füred TV tudósítása:

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!