Megelőzés a balatonfüredi Lakótelepi Napon és Szomszédünnepen

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán Balatonfüredi Rendőrkapitányság Fotó: Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2018. 09. 18. 11:26

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai prevenciós programokkal várták az érdeklődőket.

 A már tradicionálissá nőtt Lakótelepi Nap és Szomszédünnep városi rendezvény keretében Balatonfüreden, a Köztársaság úti lakótelepen 2018. szeptember 15-én 14 órától a rendőrök pedálos gokarttal, szolgálati gépjárművel és motorral, valamint rendőrkutyával várták a gyermekeket és szüleiket egyaránt.

A bátrabbak KRESZ-teszt kitöltésével ellenőrizhették közlekedési tudásukat, közülük a legügyesebbek közlekedésbiztonságot segítő ajándéktárgyakat kaptak.

Az elméleti tudnivalók mellett a diákokat hasznos baleset-megelőzési tanácsokkal látták el, hogy ne váljanak közlekedési baleset áldozatává az iskolakezdés időszakában sem.

A rendőrök hangsúlyozták, hogy kiemelten figyeljenek az iskolák környéki gyalogátkelőhelyeken való közlekedés során. Amennyiben kerékpárral érkeznek a tanintézménybe, a kétkerekű megfelelő műszaki állapotban legyen és működő biztonsági berendezésekkel legyen felszerelve! Elmondták továbbá, hogy soha ne lépjenek ki az úttestre takarásból semmilyen jármű mögül és ha nincs kijelölt gyalogátkelőhely, mindig alapos körültekintést követően, a legrövidebb szakaszon menjenek át az út egyik oldaláról a másikra!

A jelenlévők különféle bűnmegelőzési kiadványok közül választhattak, illetve hasznos megelőzési tanácsokat is kaptak, hogyan kerülhetik el, hogy bűncselekmények áldozatává váljanak.

Lehetőség volt a délután folyamán a BikeSafe országos program keretén belül a kerékpárok regisztrációjára, valamint a határvadász toborzás iránt érdeklődök is felvilágosítást kaptak a felvételi eljárásról, illetve a jelentkezéshez szükséges feltételekről.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!