VI. Füredi Tavaszi Fesztivál

balaton.vehir.hu 2018. 03. 12. 14:35

Március közepén már hatodik alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a Füredi Tavaszi Fesztivált. A négy napon át tartó kulturális rendezvénysorozaton benépesül a reformkori városrész, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc jegyében számos előadás és program várja a családokat.

 

Nemzeti ünnepünk Partraszállással kezdődik, majd a Széchenyi-szobornál az Ünnepi megemlékezés és koszorúzás után Forradalmi haddelhaddal folytatódik az ünnepi műsor. Kokárdát, zászlót huszárcsákót készíthetnek az érdeklődők a Kisfaludy Galériában, a kisebbeket Mesekastély előadással várjuk, vendégünk Fabók Mancsi Bábszínháza lesz. Este a Kisfaludy Színház „Csillagként lefutni…” című bemutatóján bepillanthatunk Szendrey Júlia naplójába, Petőfi Sándor költészetébe, majd a fáklyás felvonuláson emlékezhetünk a márciusi ifjakra

Március 16-án az Anna Grand Hotel Dísztermében Pál István „Szalonna” és bandája népzenei koncertje várja a nézőket. Koncertjükön megszólalnak a Kárpát-medence legszebb dallamai. Muzsikájuk szerte a világon hirdeti a magyar zene szépségét.

Szombat délelőtt a Vaszary AlkotóMűhely vendége Zalka Imre vándorfotográfus lesz, aki az argentotípia alkotófolyamatát mutatja be a látogatóknak, ezt követően irodalmi menzára hívjuk vendégeinket a Borcsa Étterembe. Pörköltészet előadásunk közreműködői Kéri Kitty és Kőrösi Csaba színművészek.

Este a kaposvári Csiky Gergely Színház vendégjátékára hívjuk az érdeklődőket az Anna Grand Hotel Dísztermébe.  A Könnyek nélkül című, Muráti Lili életéről szóló zenés est Varga Zsuzsanna előadásában látható. Az egyik legszebb és legnépszerűbb színésznőről szól a történet, arról a kalandos életútról, mely úton mennyet és poklot bejárt. Varga Zsuzsanna számára nagy kihívás az előadás, hiszen egyedül van a színpadon: énekel, mesél, boldog és boldogtalan, toprongyos és elegáns, egy vérbeli színésznő hasonmása.

Vasárnap délelőtt a kisebbeket várja Népi játszóterünk a Kisfaludy Színpad melletti területen.

Délután a fesztivál záró programjaként A föltámadás szomorúsága - HOBO Ady Endre estjével várjuk kedves nézőinket.

Március idusán Balatonfüred közös ünneplésre hív, ahol minden korosztály bekapcsolódhat a forradalom emlékét idéző programokba.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!