Híres sportolóval látták Füred Kapitányt, egy tíz gyermeket nevelő családon is segítettek

balaton.vehir.hu Forrás: Éskovács Péter 2018. 02. 16. 16:47

Elkészítették Fucsovics Márton, a legjobb magyar teniszező kedvenc süteményét, a bevételből tüzelőt és élelmiszereket vettek rászorulók számára. Az első szállítmányt egy tízgyermekes, péceli család kapta. A tüzelőkből jut a Balaton környékére is. Ott Füred Kapitány, a balatoni mesehős is bekapcsolódik az akcióba.

 

Fucsovics Mártonnal

Az édességet a 64 ezer euró (19,8 millió forint) összdíjazású budapesti challenger-tenisztornán, a BOK Sportcsarnokban kóstolhatták meg a vendégek. A becsületkasszában összesen 189.000 forint gyűlt össze. Fucsovics Marci vállalta, hogy az összegyűlt összeget megduplázza, míg a Magyar Tenisz Szövetség vállalása az volt, hogy pontosan kétszer annyival járul hozzá a karitatív akció sikeréhez, mint amennyivel a vendégek és Marci együttesen: így összesen 756 ezer forint értékben vásárolhattak tüzelőt és élelmiszert a rászoruló nélkülözőknek. A süteményekből megvásárolt tüzelő első szállítmányát a péceli Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat osztja majd szét  – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.

A péceli családsegítők pakolják az autót

A bevételből jut majd adomány a Balatonra is. Ezeket a turisztikai szakemberek által kitalált mesehős, Füred Kapitány segédjei osztják majd szét egy Fiat Tipo segítségével.

Mint az a sajtótájékoztatón elhangzott, évente közel háromszázan fagynak meg. A szociológiai vizsgálatok azt mutatják, ilyenkor nem az utcán lakók a legveszélyeztetettebbek. Őket többnyire ellátják a szociális- és segélyszervezetek, ha nagy a hideg. Legnagyobb veszélyben azok az elesettek vannak, akik saját otthonukban “láthatatlanok” a segítő kezek számára. Ezért lenne fontos, hogy mindenki  figyeljen oda az idős, beteg szomszédjára.

Az akciónak köszönhetően, most bárki indíthat saját karitatív akciót. A sütemény receptjét most nyilvánosságra hozzák. A recepteket rendezvényeken is osztogatni fogják. Ennek segítségével bárki elkészítheti a karitatív – sütit és saját jótékonysági akciót indíthat szűkebb környezetében.

Az akció keretében a recepteket a Balaton háttértelepülésein is kiosztják és süteményeket is értékesítenek. A bevételből pedig gyerekeket hoznak a február 24-én megrendezendő Gyermek Tenisz Napra,  a BOK Csarnokba!  Olyan gyerekeket hoznak, akik még sosem jártak teniszversenyen, de érdeklődnek a sport iránt. – közölte Éskovács Péter, a Rama-Jótékonysági Receptműhely sajtófőnöke.

A  sokgyermekes nagycsaládnak is jól jött az adomány

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!