A gyalogosan közlekedők biztonságáért

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán 2017. 10. 20. 12:44

A balatonfüredi rendőrök a polgárőrséggel együttműködve fokozottan ellenőrzik az iskolák környékén elhelyezkedő legforgalmasabb gyalogátkelőhelyek környékét, az elkövetkező hónapokban.

Első alkalommal 2017. október 16-án 14 órától a Balatonfüred Rendőrkapitányság a helyi polgárőrök segítségével ellenőrizte a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium előtti gyalogátkelőhely forgalmát.
A naponta jelentős gyalogos, kerékpáros, illetve járműforgalmat lebonyolító kereszteződésben diákok és szüleik, állandó lakosok nagy számban közlekednek a nap folyamán.
Mobil sebesség előjelző készülék segítségével hívták fel az autósok figyelmét, hogy az iskolák környékén fokozott óvatossággal közlekedjenek a megfelelő sebességet megválasztva. Továbbá nagy hangsúlyt fektetnek a biztonsági öv és a gyermekülés használatának ellenőrzésére is az egyenruhások.
A kapitányság illetékességi területén a fokozott ellenőrzés valamennyi forgalmas gyalogátkelő ellenőrzésére kiterjed az év hátralévő időszakában, hetente több alkalommal.
A kezdeményezés célja, hogy a kapitányság illetékességi területén található kijelölt gyalogátkelőhelyek mindegyikén biztonságban, és balesetmentesen közlekedhetnek idősek, és fiatalok az év minden napján.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!