Balatonfüred: Újra fizetni kell a parkolásért

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu 2017. 03. 25. 13:00

Április 1-től ismét fizetni kell a városban a parkolásért. A zónák és a parkolási díjai nem változnak, a Huray piactéren továbbra is ingyenes a parkolás, de többször lezárások várhatóak.

Április 1-től október végéig kell majd ebben az évben is fizetni a városban a parkolásért. A piros díjzónában, mint például az Esterházy strandi-, és a Helka melletti parkolóban 300 forint, a zöld díjzónában és a felső városrészben pedig 140 forintba kerül óránként a parkolás. A legdrágább, kiemelt parti zónában továbbra is 500 forintot kell fizetni óránként.

A Zákonyi úti felszíni nagy parkoló a mélygarázs építése alatt zárva lesz. A móló környéki parkolási illetve közlekedési nehézségekre tekintettel az üzemeltető a Kisfaludy strand valamint a kemping előtti kiépített, ingyenes nagy parkolók használatát javasolja. Ezek a 71-es főútról könnyen megközelíthetőek, és gyalogosan sincsenek messze a frekventált parti résztől.

Az éves üzemeltetésű parkolók mellett ismét fizetők lesznek az Esterházy strandi, a Szabadság utcai, a Séta utcai, a Táncsics-Liliom utcai, az Erkel utcai, a Zsigmond és a Csokonai utcai, a Honvéd és Huray utcai, valamint a Borsos Miklós úti parkolók.

A parkolásért felelős Probio Zrt. külön hangsúlyt fektet az ingyenes parkolók népszerűsítésére is, (Kisfaludy strand, Huray utca, kempinggel szembeni parkoló) ezeket táblák jelzik majd a városban.

Parkolási térkép itt.

A füredi lakosok számára igényelhető lakossági bérlet 2900 forinttért igényelhető, idén is gépjárművenként lehet kiváltani az éves parkolási jogosultságot, azaz akinek több autó van a nevén és nincs semmilyen adótartozása, akár mindegyik autójára kérhet bérletet. A lakossági és mélygarázs bérletek már kaphatók a Probio Zrt. irodájában.

A mobiltelefonon keresztül történő fizetésre továbbra is minden parkolóban van lehetőség. A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával valamint a különböző zónák kialakításával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása illetve a reformkori városrész védelme. A parkolási rendszert működtető Probio Zrt. ígéri: ebben az évben is fokozottan ellenőrzik a megváltott parkolójegyeket.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!