Mini Világtalálkozót tartanak Balatonfüreden

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2012. 03. 19. 17:36

Idén Balatonfüreden rendezik meg a Mini Világtalálkozót május 24-28. között.

Az eseményre az előzetes regisztrációk alapján 1500-2000 brit kisautó várható.

Fotó: www.miniclub.hu/

A Mini Világtalálkozók történetében először rendezik meg Kelet-Európában, azon belül Magyarországon a Mini-rajongók éves összejövetelét. A magyar Mini Club Hungary 2010-ben az olasz pályázattal szemben nyerte el a rendezés jogát, amelyről 150 fős nemzetközi bizottság döntött - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.
Az 1960-as évek óta gyártott Mini a világ egyik legsportosabb kisautója.
A találkozón Mini-tulajdonosok vehetnek részt előzetes regisztrációval, ennek alapján 1500-2000 Mini várható Európa szinte össze országából. A résztvevők közel 80 százaléka klasszikus modellel érkezik majd. Bár a találkozó zárt körű, május 26-án bárki beléphet a tábor területére, aki regisztrált az interneten és megvásárolta a napijegyet.
Az első világtalálkozót 1978-ban szervezte meg egy német klub a németországi Moersben. Az első öt év találkozóinak Németország adott otthont, ám a rendezvény rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert és egyre több látogatót vonzott az ország határain túlról is. Ennek eredményeként a találkozó szervezését később más országok klubjai is vállalták, és azóta évente egyszer rendezik meg az összejövetelt.
A márka hagyományai előtt tisztelegve minden ötödik évben az Egyesült Királyság ad otthont a találkozónak, a többi eseményre viszont szabadon pályázhatnak a Mini-klubok. Bővebb információkat a rendezvényről az érdeklődők a www.miniclub.hu honlapon olvashatnak.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!