Gyorshír: 889,87 millió forintért kelt el a csopaki Bahart kikötő

balaton.vehir.hu 2020. 10. 21. 21:47

2020. október 21-én zárult a licit a 2804m2-es Balaton-parti területért. Az utolsó legjobb vételári ajánlat 21.40 -kor 889,87 millió forint volt. A kezdeti kikiáltási ár 52 millió forintról indult. Hírportálunk kérdéseire Ambrus Tibor, Csopak polgármestere válaszolt.

 Az ingatlan adatai: 

A kikötő Zkk1 övezetben 2%-os beépíthetőség és 4,5 m építmény magasság mellett helyezhető el engedélyezési eljárás során épület. A személykikötő a gyalogos forgalom elől nem elzárható.
A kikötő közterületről gyalogosan térburkolattal fedett úton közelíthető meg. A mólószáron 1 hajó számára van kikötési lehetőség. A kikötő száron elektromos áram vételezési lehetőség van, egyéb közmű nem áll rendelkezésre. A kikötő szárról nyílik egy vendéglátó ipari egység fogyasztó terének bejárata.
Az utasforgalmi iroda szolgálja ki a vitorlás kikötő helyeket is. Téglaépítésű, lapos tetős épület, fa és műanyag nyílászárókkal, hideg burkolattal burkolva. A fedett váró rész fém ráccsal lezárható.
A kikötő területén 10 kishajó kikötésére alkalmas vitorláskikötő üzemel, zárt kerítéssel lekerített területen víz és áramvételezési lehetőség biztosított.
Az ingatlan tulajdonosi joggyakorlója a Balatoni Hajózási Zrt.
Terület2 804,00 m2 

Részletek a https://e-arveres.mnv.hu oldalon olvasható!

Fotó: balaton.vehir.hu/Illusztráció

-Polgármester úr, mennyire írreálisan magas a vételi ár a csopaki Bahart kikötőért?
-Értelmezhetetlen összeg, a valóságtól igen messze van, amikor is egy 2 százalékos beépíthető közparkról beszélünk.
-Milyen lehetőségei voltak az önkormányzatnak a kikötő megvásárlásában?
-Szerettük volna megvásárolni a kikötőt, de a Bahart nem adta el, a vételi szándékról nyilatkoztunk is, ami a kikiáltási ár környéke volt.
-Véleménye szerint a tulajdonos/tulajdonosok hogyan kívánják hasznosítani a területet?
-Máshogy nem tudják, mint a jelenleg hatályos jogszabályok, Csopak település szintén hatályos, rendezési tervében elfogadottak szerint lehet bármilyen beruházást végezni.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!