Közlemény - Elmarad a Bakony-Balaton Gasztroünnep

balaton.vehir.hu Forrás: Kálóczi Beáta 2020. 08. 04. 20:38

Bár Magyarországon a helyzet stagnál, a fertőzésszám kifejezetten alacsony, sok helyen már megindult a koronavírus egy erős második hulláma. Romlott a helyzet például Szerbiában, Romániában, Koszovóban, Albániában és Montenegróban, de a helyzet romlása világtendencia.
A Magyar Kormány legutóbbi ülésén arról döntött, hogy nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, indoklásuk szerint bármilyen módosítás kockázatos lenne.

Mérlegelve a fentieket a Veszprém Megyei Önkormányzat vezetése úgy döntött, az állampolgárok biztonsága érdekében lemondja a 2020. szeptember 5. és 6-ra, Csopakra tervezett Bakony-Balaton Gasztroünnep rendezvényét.

A program szervezésére hónapok óta lelkesen készültünk, a Trianoni- emlékév kapcsán szerettük volna vendégül látni határon túli magyar barátainkat is. Megismerve a járványügyi helyzet aktuális helyzetét –fájó szívvel- úgy döntöttünk: nem kockáztatunk, az elsődleges cél a második hullám megelőzése, honfitársaink biztonsága, az esélyét sem szabad megadni annak, hogy bárki a rendezvény keretében fertőződjön meg.

Bízunk abban, hogy jövőre, a járvány elmúltával újra együtt lehetünk a bográcsok mellett, finom bakonyi vad-és gomba ételek társaságában!

 

Addig is vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Polgárdy Imre

elnök

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!