Megújult a 7221-es út Csopak és Füred között

balaton.vehir.hu Forrás: vehir.hu Fotó: vehir.hu 2020. 07. 18. 08:30

237 millió forintból újították fel a Lovas-Balatonfüred összekötő út egy másfél kilométeres szakaszát a 73-as út és Balatonfüred között.

 Az útszakaszon uniós forrásból cserélték ki a bukolatot, helyenként a teljes pályaszerkezetet. Az út szélessége a legtöbb helyen nem éri el a hat métert, útburkolati jeleket csak az erre alkalmas szélességű szakaszokon festettek fel - vázolta fel Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója a pénteki, helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Az érintett települések polgármesterei, Ambrus Tibor (Csopak) és Bóka István (Balatonfüred) azt hangsúlyozták, hogy a felújítás révén biztonságosabbá vált a szakasz, ami nemcsak a megye legnagyobb járműforgalmat bonyolító négy számjegyű útja, de a kerékpárosok és gyalogosok által is gyakran használt közlekedési útvonal. 

Kontrát Károly, a térség parlamenti képviselője kijelentette, hogy mindig szívesen lobbizik az útfejlesztésekért, támogatja az efféle kezdeményezéseket. Ehhez az útszakaszhoz kapcsolódik a legfrissebb, döntésre váró javaslat is: szeretnék ugyanis, ha a most felújított út körforgalommal csatlakozna a 73-asba, a csomópontban ugyanis a turisztikai szezonban nehézkes a közlekedés.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!