Ünnepélyes megnyitó és nyílt nap a csopaki Mandulavirág Gyógyszertárban

balaton.vehir.hu 2020. 07. 08. 19:46

2019 tavaszán - Csopak lakosságának legnagyobb örömére - átalakult a gyógyszertár. Nem csupán a patikának addig otthont adó helyiségek, de a teljes személyzet is megújult és hosszas várakozás után elérhető lett a bankkártyás fizetés is.

Már ekkor tudni lehetett, hogy ez csupán a fejlődés első lépcsője és a valódi változás a patika költözése lesz, méghozzá a régi orvosi rendelő helyére, a Kossuth utca 28. szám alá. Aztán beköszöntött 2020 március, és a hónap illetve a vírushelyzet kellős közepén megvalósult az átköltözés.

Mivel a járványügyi helyzet nem tette lehetővé az ünnepélyes megnyitót, kisebb visszhanggal ugyan, de megkezdte működését új helyén a patika. Hatalmas, világos officina (a gyógyszertárba betérőket fogadó tér hivatalos neve) és tágas hátsó helyiségek működési és raktározási célra. Az előző hely kevésbé felelt meg a szigorú előírásoknak, de az új messzemenőkig megfelel minden szakmai elvárásnak. Az autóval érkezőket többférőhelyes parkoló várja, mely szintén régi probléma megoldását hozta magával, ugyanis a korábbi helyen meglehetősen nehézkes volt a megállás, várakozás.

A bankkártyahasználat után a következő lépés a fokozatosan bővülő egészségpénztári kártyával való fizetési lehetőség. A gyógyszertár gazdagon felszerelt, ügyfélbarát, ám amennyiben előfordul, hogy egy keresett készítmény nem áll rendelkezésre, legkésőbb a következő munkanapra megrendelhető. A rendszeresen, helyben kiváltott készítményekből a gyógyszertár mindig megfelelő készletet tart, s ezt bővíti az igényeknek megfelelően. A nyáron a törzsvásárlói rendszer is elindul.

S hogy mi zajlik a hátsó helyiségekben?

A titokról 2020. július 10-én lekerül a fátyol, ugyanis a hivatalos megnyitó napján a Mandulavirág Gyógyszertár dolgozói betekintést engednek a gyógyszertár mindennapokban nem látható belső működésébe. A lelkes Kollégák szívesen látják a pályaválasztás előtt állókat is - hogy egy szép szakma minden oldalát megmutathassák.

A teljes nyitvatartási időben (8:00-17:00) vállalják a körbevezetést, 17:30-as kezdettel pedig sor kerül a hivatalos megnyitóra.

Szeretettel várjuk Önt is! Dr Feller-Pelle Krisztina, a gyógyszertár vezetője és munkatársai

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!