Első Finn Clinic a Balatonnál: ideális szél, remek kezdés

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2020. 06. 21. 07:43

Bár szombaton 10:00 óra körül úgy tűnt, hogy egy picit kihagyhat a Balatonon reggel óta egyre erősödő és nagyon élénk szél, de 11:00 órakor már ismét a lehető legideálisabb szélviszonyok uralkodtak Csopak téréségében, egy nemzetközi Finn edzéshez.

 

A világ élvonalába tartozó, olimpiai kvótával rendelkező Berecz Zsombor, valamint a horvát Nenad Bugarin és a cseh, U23-as világbajnok (2018) Ondrej Teply közös, olimpiai felkészülést szolgáló edzése rendkívül látványos volt. A három rutinos versenyző nagyon komolyan vette a tréninget, és kihasználták az ideális körülményeket. A versenyzők edzésprogramja tíz napos, és az Első Finn Clinic attól is különleges volt, hogy a látottakat Ruják István, finnes olimpikon (1980, Tallinn) kommentálta a parton az érdeklődőknek.

A világbajnok Berecz Zsombor gőzerővel készül tehát a nagy nemzetközi versenyekre és természetesen az egy évvel elhalasztott olimpiára.

Amennyiben nem csak olvasni szeretnétek az Első Finn Clinicről, akkor nézzétek meg a televíziós beszámolót az edzésről, amelyben Berecz Zsombor is megszólal.

 


A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!