Strandfejlesztés Csopakon 2020

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu 2020. 06. 18. 10:51

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében Magyarország Kormánya támogatásával megújult a csopaki községi strand.

 Korábban nem létező, új szolgáltatással bővült a kínálat. A strand központi játszóterének közelében,  a már meglévő öltöző-vizesblokk épületében, egy közel 4.5 m2 alapterületű családi mosdó került kialakításra, 2 db gyermek wc-vel, 1 db gyermek mosdóval és a szükséges kiegészítőkkel. Az idei szezontól lehetővé válik a strandot látogató családok-családtagok (minimum 2 fő) számára a mosdóhasználat akár ellenkező nemű szülő-gyermek esetén is 10-12 éves korig.

Teljes körűen megújult a községi strand nyugati végén található több, mint 1000 m2 zöldterület. A praktikus területrendezéssel, gyepszőnyeg terítéssel, valamint a fa-, és cserjeállomány megújításával olyan esztétikus környezet került kialakításra, mely harmonizál a strand már meglévő részeivel. A korábbinál egy sokkal jobban funkcionáló, a strandolók részére nagyobb, komfortosabb használatot biztosító és egyszerűen fenntartható zöldfelület létesült.
A támogatott „Balatoni strandok” egységes vizuális megjelenése érdekében, a strand egész területrén egységes megjelenésű tájékoztató eszközök, információs táblák kerültek kihelyezésre. 

A támogatott projekt címe: „Strandfejlesztés Csopakon 2020”
A pályázat azonosító száma: KFE-00127-5/2020
Kedvezményezett neve: Csopak Község Önkormányzata
A szerződött támogatás összege: 15.149.606 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt befejezési dátuma: 2020. május 31.

A fotók ITT tekinthetők meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!