Csopak: Polgármesteri helyzetjelentés

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu 2020. 04. 04. 16:35

2020. Csopak, április 04. szombat - A különleges helyzet sokunkban az együttműködést, az egymásra figyelést, az egymással törődést aktivizálta. Sokan megértettük, hogy most csak a – kimondott vagy kimondatlan - szabályok szigorú betartásával lehetünk túl a krízisen - fogalmazott Ambrus Tibor polgármester.

 Azonban sajnos vannak néhányan olyanok, akik inkább a kontroll hiányát érzik a kiürült utcákon vagy a strandon, és a közösség érdekeivel szemben a saját érdekeik és igényeik legrövidebb és legegyszerűbb módon való kielégítését választják. Konkrétan eldobálják a szemetet, buszmegállóinkat szemétlerakónak használják vagy illemhelynek tekintik a strand féltőn gondozott területét.

Polgármesterként nem lehetek mindenhol jelen, gyakran mások visszajelzéseiből utólag szerzek tudomást a sokakat bántó viselkedésről. Ilyenkor nem tehetek mást, mint szankcionálok. Így szombattól megtiltottam a strand területén a horgászatot. (Sajnálom, ha emiatt olyanokat is korlátoznom kellett, akik eddig is tisztességesen használták a strandot.) Kollégáimat pedig felkértem a kötelező szemétszállítási szerződések meglétének ellenőrzésére.
Úgy tudjuk elkerülni, hogy más területen is hasonló korlátozásokat kelljen bevezetni, ha segítünk egymásnak, figyelmeztetjük azokat, akik a közösség érdekeivel ellentétes módon viselkednek. Ehhez kérném segítségüket!
 
Vigyázzunk együtt az otthonunkra, mert Csopak jövője a mi közös jövőnk!
 
Ambrus Tibor, polgármester
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!