Csendes hétvége volt Csopakon

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu 2020. 03. 31. 12:29

Csendes hétvége áll mögöttünk, nagy örömömre szolgált, hogy senki nem sértette meg a kijárási korlátozás szabályait. Békésen teltek az elmúlt napok, az első ijedtséget követően mindenki elfogadta és betartotta a pénteken hozott rendelkezéseket - írja Ambrus Tibor polgármester a Balaton-parti település honlapján.

 Tudjuk és megértjük, hogy nehéz ilyenkor bezárva létezni, különösen, amikor kitavaszodik a természet, süt a nap, melegszik az idő. Így nem kell bezárnunk a strand területét, a közösségi távolságtartás figyelembevétele mellett továbbra is lehet ott sétálni, levegőzni, horgászni, gyönyörködni a Balatonban, örülni a tavasznak.

Az elmúlt napokban felmértük az idősebb polgáraink körében a szükséges segítség lehetőségét. Kérjük, hogy 1 kg kenyérért, fél liter tejért ne hívjanak, hetente egyszer tudjuk a bevásárlást megoldani. Nem tudjuk a kívánt üzlethálózatnál kért bevásárlást biztosítani, erre a boltok futárszolgálata való.

Folyamatosan készülnek a védőmaszkok, aki Csopakon vészeli át ezt a helyzetet és még nem kapott maszkot, vagy kapott már maszkot, de szüksége lenne további maszkokra, jelezze igényét a csopakph@csopak.hu e-mail címen. Minden Csopakon tartózkodó számára igyekszünk védőmaszkot biztosítani!

A nyaralótulajdonosok szemétszállítása április 18-án indul, addig 2 db PROBIO-s zsákot tudunk térítésmentesen biztosítani az adóját befizetett nyaralótulajdonosoknak.

Kitartást kívánunk a gyermekeikkel otthon tanuló, és közben talán még home-officeból dolgozó édesanyáknak, édesapáknak, azoknak, akiknek muszáj eljárniuk otthonról dolgozni, és azoknak is, akik elfoglaltság nélkül maradtak, és inkább a céltalansággal kell megküzdeniük.

Köszönöm mindenkinek, aki tekintettel van másokra, a közösség érdekeire. Higgyék el, mindannyiunk számára nehéz a fennálló helyzet. Vigyázzunk magunkra, vigyázzanak egymásra, vigyázzunk Csopakra!

Ambrus Tibor
polgármester

Csopak, 2020. március 31.

csopak.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!