Ambrus Tibor polgármester írása: Koronavírus – menni vagy nem menni

balaton.vehir.hu 2020. 03. 10. 15:56

Az utóbbi időben sokan, sokféle kérdéssel, kéréssel kerestek meg a koronavírus járvánnyal kapcsolatban - Március 10-én tette közzé írását a polgármester.

 Bizonytalan helyzetben vagyunk mindannyian, amikor senki sem tudja megmondani, mi várható, hogyan alakul a járvány a közeljövőben, miközben riasztó híreket hallani a nagyvilágból, ellentmondásos információkat olvashatunk a közösségi médiában. Érthető, ha bizonyosságra vágyunk, ha szeretnénk tudni, hogyan kell cselekednünk, hogyan kerülhetjük el a fertőzést.

Csopak közösségének választott képviselőiként azt tudjuk megígérni Önöknek, hogy minden intézkedést, amit az operatív törzs kötelezővé tesz vagy ajánl, mi is be fogunk vezetni. Ez a fórum rendelkezik hivatalosan is minden, a döntéshozatalhoz szükséges információval.
Fontos kihangsúlyoznunk az egyéni felelősséget is. Miután tudjuk, hogy súlyos tüneteket elsősorban időseknek, illetve valamilyen alapbetegséggel küzdőknek okoz, kérem, hogy figyeljünk rájuk! Ha valaki influenzaszerű tüneteket észlel saját magán, vagy hozzátartozóján, akkor az maradjon otthon, ne menjen közösségbe (akárcsak a már jól ismert influenzajárványok esetében)! Aki pedig érintett, kerülje a tömeget!
Csopakon nem tudunk a fertőzés megjelenéséről, ezért egyelőre nem töröljük a meghirdetett rendezvényeket. A változás csupán annyi, hogy iskolásaink az ünnepre készített műsorukat az iskola keretein belül adják elő, a közösségnek szánt ünneplést pedig a meghirdetett időben a Hősi Emlékműnél tartjuk.Az egymásért és önmagunkért érzett felelősség nevében kérek mindenkit, hogy a fentiek értelmében döntsön a rendezvényeken való részvételéről.
A koronavirus.gov.hu oldalon olvashatók a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információk. Kérem, hogy kövessék figyelemmel!
Ambrus Tibor, polgármester

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!