Szabadtéri fitness park létesült Csopakon

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu 2020. 01. 09. 11:58

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb teret nyert a szabadidős sportban a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok használata.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkára (jogutódlással), a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közétett Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében, Csopak Község Önkormányzatát támogatásban részesítette. A támogatásnak köszönhetően 1 db „B” típusú sportpark kialakítása vált lehetővé Csopak településen, mely 70 m2 alapterületen, 7 elemből - tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra és függeszkedésre alkalmas eszközökből - áll.  A Programban résztvevő önkormányzatok nem pénzbeli juttatást kaptak, hanem új támogatási formaként, a megítélt sportpark kialakítását vállalta a helyszínen Támogató.

2019 decemberétől Csopak település lakosságának, a Balaton-parti sétányok két végén már meglévő fitneszparkok mellett egy újabb helyszínen a faluközpontban, közvetlen a sportpálya mellett is lehetősége nyílik a kültéri edzésekre. A sportpark ingyenesen, bárki számára saját felelősségre igénybe vehető.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!