Rédling Balázs a tehetséges csopaki vitorlázó

balaton.vehir.hu 2019. 10. 20. 13:08

Csopak, 2019. október 20., vasárnap - Bazsi jelenleg a csopaki Procelero SE vitorlázója. A mindössze 16 éves csopaki vitorlázó idén már felnőtt férfi magyar bajnokságban is tudott az élen végezni!

 Először 2014-ben Optimist hajóval kezdtem el a versenyzést, Czégai Laci bácsi volt az edzőm – mondja. Majd folytatja: 2017-ben a Laser 4.7-es hajóval folytattam, ekkor már Czégai Péter volt az edzőm, ő mind a mai napig segít.

-Melyek voltak az eddigi legnagyobb sikereid?

2019-ben ültem át a Laser Radiál hajóosztályba. Júniusban Ifjúsági Európa bajnokságon vettem részt Athénban, ahol a magyar csapat legeredményesebb tagjaként végeztem. Augusztus végén a Magyar Bajnokságon abszolút 1. helyezést értem el, ez azt jelenti, hogy nemcsak az U17-ben, hanem az U19-ben is én lettem az első. A Balatonfüredi Yacht Club által rendezett Laser Európa Kupa versenysorozat balatonfüredi versenyén, az 5 nemzetből álló mezőnyben szintén 1. helyezett lettem. Az idei szezon utolsó versenye a felnőtt Magyar Bajnokság volt Csopakon, ahol a Magyarországot képviselő, nemzetközi versenyeken is eredményesen szereplő, legjobb hazai, felnőtt versenyzőkkel állhattam rajthoz. Érdi Mária ellen sikerült egy futamgyőzelmet kivívnom, mely hatalmas élmény volt számomra. A férfi mezőny 1. helyezettjeként végeztem. A felkészülésben Eszes Tamás edző is segített, aki korábban Érdi Mária olimpikon edzésében-felkészülésében is közreműködött. 2019 eddigi pályafutásom legeredményesebb időszakának bizonyult.

 

A férfi magyar felnőtt bajnokságon az aranyérmet Ambrus Tibortól, Csopak polgármesterétől vehette át

Melyek a további tervek?

A téli hónapok során Gran Canarian fogok edzőtáborozni Eszes Tamás irányítása alatt több európai vitorlázóval, így egy olimpikonnal és más nagyon sikeres sportolóval együtt.

Kik a támogatóid?

-Az Ifjúsági Európabajnokságot teljes egészében Csopak Község Önkormányzata és a Csopak Községért Közalapítvány támogatta, a következő időszakot családi összefogásból igyekszünk előteremteni.

Melyek voltak az idei legnagyobb élményeid?

-Együtt versenyezhettem Érdi Mária olimpikonnal, de hatalmas élmény volt klubtársamat, Berecz Zsombor vitorlázását is látni, aki világbajnok és szintén olimpikon. Ő is a csopaki Procelero SE tagja, megtiszteltetés vele egy csapatban lenni, rengeteget lehet tanulni tőle.

Titkos vágyak, jövő évi tervek?

-2020-ban szeretnék hasonlóan sikeres hazai eredményeket elérni. Célom, hogy indulhassak a Rio de Janeiro-ban megrendezendő ISAF Világbajnokságon. Ennek a versenynek az a különlegessége, hogy egy nemzet csak egy versenyzőt indíthat. Terveim eléréséhez rengeteget kell dolgoznom, sokat kell tengeren edzenem. Lengyelországban rendeznek jövőre egy ifjúsági világbajnokságot, azon is szeretnék indulni.

Ezekhez az utakhoz a szövetség és szüleim támogatása mellett, sportot kedvelő, bennem lehetőséget látó támogatókat keresek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!