Cukiság a Balatonon - Csopaki iskolások rajzai ihlették a Szomszéd kertje idei gyerekmenüjét

balaton.vehir.hu 2019. 06. 20. 07:15

Persze még mindig a nutellás palacsinta a kihagyhatatlan sláger – Új ötlettel indítja az idei nyarat a Szomszéd kertje, de azt már megszokhattuk a csopaki étteremtől, hogy mindig kitalálnak valamit. Tóth Attiláék most a csopaki általános iskola 1-4. osztályosait kérték meg, hogy segítsenek a tökéletes idei gyerekmenü megalkotásában.

 

Első lépésben rajzórán kérték meg az alsósokat, hogy rajzolják le a tökéletes ebédet, aminek csak a fantázia szab határt. Persze sok volt a pizza, palacsinta és hamburger, de a rántott hús, a spagetti és a fagyi is előkerült főételként. Az viszont meglepő volt, hogy a főzelék, a spenót és a paradicsomleves is sok rajzon szerepelt, így inspirációnak ezt is felhasználta a konyha. A múlt csütörtöki (június 13.) kóstoláson a gyerekbarát ételek megalkotása mellett a friss alapanyagok és az egészségesség is fókuszban volt. Mindenképp olyan ételeket kerestek, amik amellett, hogy etetik magukat, jót is tesznek a gyerkőcöknek és tiszta energiát adnak. A kóstolás után szavazni lehetett, felkiáltással, bár a legnagyobb üdvrivalgás a nutellás palacsinta megjelenését követte: „Kihoztuk a 200 palacsintát, szerintem a kiáltozást még Lovason is hallani lehetett, úgyhogy ez kapta a tiszteletbeli különdíjat” – mondta nevetve Tóth Attila. 

A kóstolóra 100 gyerek érkezett a tanárok mellett, emellett még kutyák rohangáltak a büféasztal körül, mindenki válogathatott, aztán a kóstolás után beszélgettek arról, mi tetszett a legjobban. A menü a következő volt – mind a rajzok után –

-       zöldborsófőzelék mini rántott csirkecombbal

-       krumplipüré mozzarellás csirkegolyó

-       paradicsomos marhahúsgombóc reszelt sajttal, penne tésztával

-       (naná, hogy) hamburger

-       friss hasábburgonya chips

A képgaléria ITT tekinthető meg!

Finomhangolás után ezek, és még jó ár ötlet kerül a gyerekmenübe folyton variálva hétről hétre a nyár során. Minden évfolyamból 1-1 díjazott nagy családi vacsorát nyert a Szomszéd kertjébe. „Nincs új a nap alatt, a burger és a palacsinta volt a sláger, de a zöldséges ételeket is szívesen eszik, ennek nagyon örülök. A logónkat is szuperül rajzolták, és néhány alkotásnál az volt az érzésünk, hogy igazi művészet születik, hihetetlen fantáziájuk van a gyerekeknek. Megjelent a kockás csempe is a rajzokon, ami külön jólesett mert nagyon hozzánk nőtt” – mondta Attila. 

A Szomszéd kertje az évadra sok sok élőzenés koncerttel és gasztronómiai érdekességgel készül még, érdemes figyelni!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!