Csopaki advent – felgyúltak a fények, káprázatos lézershow volt a Csonkatoronynál

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter Fotó: Szendi Péter 2018. 12. 02. 20:14

Advent első vasárnapján szívmelengető érzésben volt részük a csopakiaknak. A hatalmas tömeg izgatottan várta, hogy felgyúljanak a fények, 200 ezer égő világít a torony közvetlen környezetében, ahol a betlehemet is felállították.

 

Ambrus Tibor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a mai estével, az advent kezdetével, Csopak közössége is elkezdi a felkészülést a karácsonyra. –Amióta ezen a napon itt találkozunk, az advent még közelebb áll a szívemhez. Úgy gondolom a szépség maga, a hosszú várakozás, valami gyönyörűre, meghittre, mindarra, amit a karácsony jelent.

Ezután a Csopaki Református Általános Iskola diákjai adtak elő, az alkalomhoz illő műsort, betanító tanáruk Végh István volt. Nagytiszteletű ifjabb Tislér Géza református lelkész, János evangéliumából idézett, miszerint: „A sötétség rátok ne boruljon, higgyetek a világosságban.” Majd folytatta tovább gondolatait, hogy higgyünk a világosságban, a fényben, a jóban, az igazban, a szeretetben.

A Református Asszonykör gyönyörű éneke után, megszólaltak a harangok, melyet Tislér Gézával együtt Kónya Réka indított el, majd felgyúltak a fények, miközben a közönség tapsolt. A Budapest Fényszínház jóvoltából látványos, lélekemelő, szívmelengető lézershowra került sor, miközben csodálatos énekek és versek hangzottak el. A Mandulavirág Óvoda dolgozói pedig finom forró teát és forralt bort kínáltak az érdeklődőknek. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!