Balatoni programajánló #nemnyarbucsuztato - Szent György-hegy, Csopak, Badacsony

balaton.vehir.hu Forrás: Budavári Dóra 2018. 08. 28. 15:34

Lehet, hogy vége a nyárnak, de búcsúztatni semmiképp sem szeretnénk, annál is inkább, hogy az őszt talán jobban is szeretjük a Balatonon! Már javában zajlik a szüret - hamarabb kezdődött idén, augusztusban már javában dolgoznak a prések - a hegyek lassan ezer színbe borulnak, kicsit kevesebb a turista és több a tér, meg a jó beszélgetés. A következő hetekre ajánlat titkos Szent György-hegyi buli, borkóstoló és teraszbuli Csopakon, érdemes nekiindulni!

 -- Nem nyárzáró buli a Szomszéd Kertjében / Csopak - Augusztus 30. ---

Újra: zene a kertben! Gero és Évi már csináltak hangulatot az éppen nyíló Szomszéd Kertjében, most újra jönnek, de semmiképp sem hívjuk nyárzárónak.
A TÖRTÉNET:
A valaha volt Nosztori Kocsma helyén lett a Szomszéd kertje: kellett hozzá egy defektet kapott biciklis (Balázs), egy mindig lelkes és örökmozgóséf (Tóth Attila), meg egy stratéga (Emese), aki néha visszarántja a földre a bandát, Toto kutyával együtt. 

És egy közös álom. Ez formálta meg az éttermet, a kertet, az udvart, ad alakot és ízt a füstöknek, húsoknak és tartja melegen a kemencét…
A TE TÖRTÉNETED, VELÜNK:
Gyere el és fedezd fel a tereinket: a kényelmes éttermet, a kis kávézó teraszt és a nagy-nagy udvart, ahol Attiék Yagoonán füstölögnek.
Helyszín: Csopak, Kossuth utca 97. (a volt Nosztori Kocsma helyén)
Program: 19-22h – fellép: Nagy Gergely Gero és Kolipka Évi 

 
--- Szicília és Szent György-hegy találkozása / Borok és bazalt - Taberna Infinito ---

taberna infinito - A határtalan vendéglő 
Van egy hely a Szent György-hegyen, a kisapáti oldalon, ahol mediterrán a hangulat, hatalmas a terasz, messze ér a kilátás, a hegy borai kaphatók, és mellé szicíliai és balkáni ételek sülnek-főnek. A Taberna Infinito lakásétterem egész estés élményt kínál, a vacsora korlátlan és bor is jár mellé, a tematikus estékre a Szent György-hegy borászatainak tételeit "látják vendégül". 
Ízelítőnek: Nyári pince, Magashegy Pince, Bajnóczy Pince, BioVits Pincészet
Ételnek: Sicilia pizza mia: focaccia, pizzák: margherita,siciliana, capricciosa, quattro formaggi, diavola, vegetariana.
Grillek a balkánról és a mediterránumból: cevap, souvlaki - csirke, sertés
Saláták környékbeli őstermelőktől: balkáni sajtkrém, keleties savanyúságok, hagymasaláták, friss bio zöldségek, görög joghurt fetával, csípős fetakrém mindez sok-sok kertünkből szedett zöldfűszerrel 
Kenyerek: görög pita, fokhagymás fűszeres olajjal megkenve
Desszertek: pastel de nata, panna cotta, szezonális gyümölcsök
Alkalmak:

Szeptember 1.
Szeptember 7.
Szeptember 8.
Szeptember 14.
 
 
--- Kutyakaparó Szüret / Szeptember 22. --- Szent György-hegy ----
Aki szerette a júniusi Szent György-hegy hajnaligot, az tudja, hogy a hegy egyik legvarázslatosabb pop-up helyszíne volt a Kutyakaparó, két jóbarát, Mossop Péter és a borász Puttkamer Bence panorámás terasza. A Kutyakaparó most újra megnyit egy estére a szüret alkalmából, zenészek biztosítják a talpalávalót, lesz vacsora és vezetett kóstoló is Bence Szent György-hegyi boraiból. Részletek az eseményben!
 
 
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!