Lengyel polgármester lett Csopak díszpolgára

balaton.vehir.hu 2018. 08. 14. 23:05

Csopak, 2018. augusztus 14., kedd – Maciej Ostrowski, Myslenise polgármestere kedden este vette át a "Csopak Község Díszpolgára" megtisztelő címet Ambrus Tibor polgármestertől.

Ambrus Tibor

 A település hagyományos rendezvényének a Csopaki Üdülőfalu és Kemping adott otthont. Ambrus Tibor polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy közösen eljuthatunk a kitűzött célig, amit minden esetben a tervezés jellemez. És ha már elértük célunkat, akkor újabb célokat választunk önmagunknak, amivel a település irányait meghatározzuk, azért, hogy a csodálatos településünk tovább fejlődhessen közösségünk érdekében – fogalmazott. A polgármester köszönetet mondott a helyi civil szervezeteknek, vállalkozásoknak, mindazoknak, akik a település érdekében tevékenykedtek. Azoknak, akik a település fejlődése érdekében a párbeszédben részt vettek, hiszen a cél kettős. Egyfelől megőrizni Csopak természetes falusias arculatát, de ugyanakkor a település folyamatosan megújuló fejlődését is biztosítani kell – fogalmazott.

Kontrát Károly

Dr. Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy idén április 8-án ajándékot kapott a teleüléstől, hiszen újabb négy évig képviselheti Csopak érdekeit, csak úgy, mint az elmúlt évek alatt. A Balaton csodálatos, csak úgy, mint Csopak, ahol szemmel láthatóan is nagyon erős közösségi életet élnek, aminek köszönhetően töretlen a település fejlődése. A magyar-lengyel barátságnak évszázados hagyománya akár kormányzati szinten, akár itt helyben nagyon nagy jelentősége van – fogalmazott.

Maciej Ostrowski és Ambrus Tibor

Maciej Ostrowski Myslenice polgármestere elmondta, hogy még sohasem kapott külföldön díszpolgári címet, ami nagyon megtisztelő számára. Az eddigi több, mint tíz évnyi testvérvárosi, gazdasági, kulturális, üzleti, de főleg baráti kapcsolatok jelentősen hozzájárultak a két település virágzó együttműködéséhez, ami a jövőben is folytatódik – fogalmazott.

Az est során Csopakért emléklapot vehetett át Szabó Nimród sportoló és Róka Árpádné. Csopakért Érdemérem elismerésben részesült Schalbert-Bíró Patrícia, Jáger Tibor, Szabó János, a negyven éves Csopak-Paloznak Horgász Egyesület és Tóthné Ferencz Henriette.

A meghívott civil szervezetek, vállalkozások, magánszemélyeken kívül részt vett az esten Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és Vörösmarty Éva a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság elnöke.

A díjazottak:

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!