Nívós programok, neves előadok a Csopak Napokon

balaton.vehir.hu 2018. 08. 09. 11:49

1977-ben 700 éves volt a település, ebből az alkalomból Steinhausz György rendezte meg először a Csopak Napokat, ezen a rendezvényen adták át a futballpályát, ahol a rendezvényt is tartották, az akkori elsős kisiskolások Donászy Magda versét adták elő.

Borlovagok avatása Csopakon (Fotó: balaton.vehir.hu/Archív)

 Az elmúlt évek során a szervezők igyekeztek előtérbe helyezni a népi hagyományokat, hogy a rendezvényen csopaki borokat kóstolhassanak az érdeklődők és a nagyszínpadon élőzene szólaljon meg. Most sem lesz ez másképp! Augusztus 17-től-20-ig változatos, színvonalas előadások, koncertek lesznek a Fürdő utcai nagy parkolóban. A programsorozat augusztus 17-én pénteken 18 órától kezdődik a borlovagrend avatással. A négy nap során fellép: a Blue Cafe Band, a Mystery Gang, Nemes "Kölyök" Gábor, de lesz Polski Fiatok szabadtéri kiállítása és felvonulása. Ugyanakkor fellép még:  Rakonczai Imre, a  Jambalaya, lesz zongoristatalálkozó, booggie-woogie showval fűszerezve, Demény Gergely (fingerstlyle gitár).

Augusztus 20-án reggel fél kilenckor ünnepi szentmise lesz koszorúzással a római katolikus templomban, este negyed nyolctól a Csopak Táncegyüttes lép fel, majd ünnepi beszédet mond Ambrus Tibor polgármester. A Petőfi Színháztól Kőrösi Csaba, Keller János, Halas Adelaida és Módri György színművészek lépnek fel az ünnepi műsoron. A Rulett együttes utcabáljával és tűzijátékkal zárul a négy napos esemény. A rendezvényre a belépés díjtalan.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!