Ismét jótékony árverést tartottak a Csopaki Művésztelep fiatal alkotóinak műveiből

balaton.vehir.hu 2018. 07. 30. 18:12

Csopak, 2018. július 30., hétfő - 36 alkotó munkáiból tartottak árverést a 21. Csopaki Művésztelep kiállításának megnyitóját követően. Idén az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési támogatásához csatlakoztak.

Baska Barbara

Baska Barbara grafikus, filmrendező elmondta, hogy idén is sikeres volt az alkotói tábor, amire szinte az egész országból, de Ausztriából, Angliából, Spanyolországból is érkeztek az alkotni vágyók. Két kisfilmen mutatták be a résztvevőket, majd a résztvevők egyenként mutatkoztak be. Volt olyan  is, aki már hatodik alkalommal vett részt a Baksa művészcsalád által létrehozott táborban.

Gáncs Kristóf 

Gáncs Kristóf az Ökumenikus Segélyszervezet sajtószóvivője elmondta, hogy immár hetedik éve szervezik az iskolakezdési támogatást. Azóta szeptemberben mintegy ezer gyermeknek 10 ezer forint/gyermek értékben vásárolnak, füzeteket, iskolatáskákat, tolltartót, minden olyan hasznos dolgot, ami nélkülözhetetlen a zavartalan iskola kezdéshez.

Wolf Kati

Az Ökumenikus Segéyszervezet beiskolázási programját támogató jótékonysági aukciót Wolf Kati énekes, önkéntes vezette, nem kevés humort lopva a kánikulai délutánba.

Idén mintegy 35 alkotás került a képzeletbeli kalapács alá, mindegyik 10 ezer forintos kikiáltási áron. A legtöbb 10 és 20 ezer forint közötti összegért kelt el, de az egyik 30 ezer forintért talált új gazdára. Mint arról hírportálunk is beszámolt, a tavalyi évben Csopak szimbolumának, a Csonkatorony harangjának kiöntéséhez járultak hozzá mintegy 700 forintos összegben.

A hétfői jótékonysági aukción összesen 448 ezer forintért találtak új gazdára az alkotások, Wolf Kati úgy fogalmazott, hogy egy nagyobb létszámú osztályt lehet ellátni.

Korniss Péter fotóművész az alkotói tábor tanára

A tábor résztvevői

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!