Hozmann Szonja biztosan indul a téli olimpián - szurkoljunk együtt a csopaki versenyzőnek

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter 2018. 01. 25. 16:36

Január 22-én döntött a Magyar Sí Szövetség, a téli olimpián induló keretről. A csopaki Procellero SE fiatal versenyzője, Hozmann Szonja is képviselteti magát. A XXIII. téli olimpiai játékokat február 9. és február 25. között rendezik a dél-koreai Phjongcshangban.

 Szonja 2001. április 14-én született, a csopaki Procelero SE versenyzője. Edzője Barbai Áron. Három éves kora óta síel. Tanulmányait Tirolban végzi, a Schigymnasium Stams tanulója.

Első évesként a FIS-versenyrendszerben 2017 augusztusában kezdett versenyezni, és már december elején 70 pont alatti eredményt ért el szlalomban, de a többi versenyszámban is egyre jobban teljesít. A legjobb 500 versenyző közé küzdötte be magát, jelenleg alpesi összetettben az olimpiai FIS-listán a 452-dik, ezzel az A kvalifikációs szintet teljesítve reálissá vált az indulása a téli olimpián.

2015-ben a kanadai Whistler Cup-on (az amerikai kontinens legnagyobb nemzetközi serdülő versenye) első magyarként nyert aranyat szlalomban. A tiroli tartományi bajnokságban (Landescup-ban) tavaly Wildschönauban egy napon két futamban is győzött Szuper-G-ben, de a sorozat valamennyi versenyén dobogóra állhatott, összetettben is csak egy századon múlt a győzelme. Többszörös korosztályos magyar bajnok. Szurkoljunk együtt Szonjának, hogy tovább öregbítse Csopak hírnevét!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!