A Balatontól Bamakoig - Csopak Team a Bamakon - képgalériával

balaton.vehir.hu 2018. 01. 22. 10:28

Csopakról két fiatalember, Konrád Róbert és Szatmári Zoltán úgy gondolták, hogy megmérettetik magukat, a kétévente megrendezendő Budapest-Bamako ralin, ahol a teljesítendő táv közel 8000 kilométer. A verseny január 12-én pénteken rajtolt Budapestről. Jó utat és sikeres célba érést kívánunk a Csopak Teamnek!

 A fiúk 12-én fél háromkor indultak Pestről, előző este még kocsit szereltek. Hosszú út után, folyamatos vezetéssel reggel hatra értek Genovába, ahol fél nap várakozás után feljutottak a kompra. Két nappal később kötöttek ki Tangerben, majd este tíz körül indultak tovább, ahol mintegy 500 km-es utat tettek meg. Hajnalban sajnos várniuk kellett, mert az Atlasz-hegységben lezártak egy hágót. Maratoni vezetés után este tízkor érték el a tábort. A következő napokban leszakadtak a mezőnytől, teljesen más útvonalon jártak. Ezután egy nehéz 48 km-es szakasz következett, amelyet öt óra alatt tettek meg, végül egy oázisban töltötték az éjszakát, így megint nem sikerült beérniük a táborba.

A képgaléria ITT tekinthető meg!

A fiúknak meggyült a baja az autóval is, de eddig minden problémát sikerült megoldaniuk. Volt, hogy az autóban vagy a kocsi mellett, hálózsákban aludtak.
Dakhla és Marokkó után elértek Mauritániába, ahol a rossz közbiztonság miatt, nem volt szabad letérniük az útvonalról. A sivatagban volt a táboruk és katonák őrizték őket.
Most a cél Szenegálba elérni!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!