Sokféleképpen lehet segíteni embertársainkon, talán az egyik legközvetlenebb módja ennek a háziorvoslás – vallja Imre Bence Csopak és Paloznak új háziorvosa

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter Fotó: Szendi Péter 2018. 01. 11. 10:10

Január 1-től Imre Bence látja el a két településen a háziorvosi feladatokat. A 34 éves orvos Budapestről költözött családjával Csopakra, ahol egy új, jól felszerelt rendelőben fogadja a betegeket.

 Már régóta tervezték a családdal, hogy a Balaton-partjára szeretnének költözni, otthagyva a főváros zaját. Egy kollégájától értesült arról, hogy Csopak és Paloznak önkormányzata háziorvost keres. Imre Bence a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzett. –Már az egyetemi éveim alatt nagyon érdekelt a gyakorlati oldala az orvostudománynak. Éppen ezért az Országos Mentőszolgálatnál kezdtem dolgozni, mint mentőápoló, itt elég sok tapasztalatot szerezhettem, betekintést nyerhettem a mindennapi betegellátásba. Emellett többek között a II. számú Gyermekgyógyászati Klinikán tudományos munkát végeztem. Az egyetem vége felé minden leendő orvosban felmerül a kérdés, hogy milyen szakterületet válasszon. Én mindig is a gyógyítás egy olyan formáját szerettem volna gyakorolni, amely lehetőséget teremt a páciensekkel egy közvetlen kapcsolat kialakítására. Ha végiggondoljuk, hogy melyik szakterület teremt lehetőséget erre, akkor magától értetődő választás a háziorvoslás. Talán ez a terület ad lehetőséget a legközvetlenebb orvos-beteg kapcsolat kialakítására.

Imre Bence Budapesten és vonzáskörzetében dolgozott Csopak előtt. Mint mondja az emberek szívesen fogadták, így jó érzéssel költözött a településre feleségével, és nyolc hónapos kisfiával. Az új körzeti orvos, az európai normáknak megfelelő körülmények között tudja fogadni a betegeket a Fecske utcában. Minden adott ahhoz, hogy a nemrégiben kialakított rendelő, a legújabb, legszigorúbb elvárásoknak megfeleljen. Barátságos környezetet sikerült megteremteni, ügyelve a gyerekekre is. –A rendelő kialakításánál és berendezésénél sok szempontot figyelembe vettünk. Fontos volt, hogy egy olyan környezetet teremtsünk, ahol a pácienseinket kulturált körülmények között tudjuk ellátni, és mivel vegyes körzetről beszélünk, így valóban a gyermekekre is gondoltunk, próbáltuk barátságosabbá varázsolni a légkört. Az orvostudomány folyamatos fejlődésen megy át, szerencsére napjainkban számos olyan megelőzési, szűrési és vizsgálati lehetőség vált elérhetővé, amely korábban nem igazán volt hozzáférhető. Igyekszünk a rendelőben mi is a lehetőségekhez mérten minél több vizsgálati lehetőséget biztosítani, illetve arra ösztönözni pácienseiket, hogy törődjenek egészségükkel, és inkább előzzék meg a bajt. Fontosnak tartottam azt is, hogy létrehozzunk egy weboldalt, ahol a betegeinket tájékoztathatjuk az aktuális információkról, és terveim közt szerepel a későbbiek során egy időpont foglalási rendszer elindítása is. Ezzel az a célom, hogy csökkenjen a betegek várakozási ideje.

Ambrus Tibor Csopak polgármestere csak reménykedni tudott abban, hogy egy fiatal orvos kezdheti meg a munkát. -Szerencsére voltak jelentkezők, a csopaki és a paloznaki képviselő-testület együttes ülésén választotta ki, a jelöltek közül a számunkra legmegfelelőbbet. Önkormányzatunk mindent megtesz azért, hogy magas szintű feltételeket biztosítson a betegek háziorvosi ellátáshoz.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!