Csopakon a szépkorúakat köszöntötték

balaton.vehir.hu 2017. 10. 04. 17:17

Az Idősek Világnapja alkalmából szerdán délután a község 75. életévét betöltött szépkorúit köszöntötték a község kultúrházában.

A vendégeket Huszár Péterné a Csopaki Református iskola igazgatója köszöntötte. Már hagyománnyá vált, hogy évente az idősek világnapja alkalmából összejövünk, kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveit. A jelenlegi adatok alapján községünkben 170 ember él, aki 75 éves vagy elmúlt. Szeretném köszönteni községünk legidősebb polgárát a 103 éves Rádóczi Gyula bácsit, aki ma sajnos nem tud velünk együtt ünnepelni és köszöntöm a Csopak legidősebb hölgyét Steinhausz Bélánét – fogalmazott.

A Steinhausz testvérek az iskola nevében versekkel kedveskedtek

Ambrus Tibor polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy valóban, ha elfogadjuk azt, hogy élni annyi, mint küzdeni, akkor bizony mindig van miért köszöntenünk közösségünk idős tagjait, mindig van miért tisztelettel fejet hajtani önök előtt. Azaz a sok szeretettel és munkával eltöltött esztendő megannyi lehetőség az érdemszerzésre, az értékteremtésre, a családunk fizikai, lelki és szellemi értelemben vett jólétének gyarapítására. Majd mondással zárta köszöntőjét: sohasem szabad felhagyni a nevetéssel, csak, mert öregszel, de gyorsan megöregszel, ha felhagysz a nevetéssel!

A rendezvényt a Csopak Nyugdíjas Klub szervezte Csopak Önkormányzat támogatásával.

Az est műsorral és vacsorával folytatódott

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!