„Heppiend” a Balatonnál

balaton.vehir.hu 2017. 09. 02. 19:55

Szombaton egész napos programfüzérrel búcsúztak az idei nyártól a csopaki strandon. A Heppienden volt csülkös étkek versenye, látványos taekwon-do bemutató, kutyás „életmentés” a Balatonból, kívánságtutajok készítése.

A gasztronómiai versenyre idén hét csapat nevezett. A legkülönlegesebb csülkös ételek közül lehetett válogatni és kóstolni. Volt, aki hagyományos csülökpörköltet készített, főtt burgonyával, volt fitnesz-csülök, rengeteg zöldségfélével összerottyantva, készült csopaki-csülökragu tócsi ágyon tálalva. Az alföldi Mikepércs településről érkezettek csülkös-marhapacallal és füstölt csülökkel ízesítették, amihez boróka bogyót is használtak, de készült vaddisznó babgulyás füstölt csülökkel is.
A díjátadón elhangzott, hogy a zsűri nagyon nehéz helyzetben volt, mert az elkészített ételek minősége, ízvilága nagyon magas volt, így csak egy-két tizednyi pontkülönbség után lehetett eredményt hirdetni. 2017-ben a Gyütt-Ment csapat lett Csülökkirály, aranyérmes lett a Csopaki Református Általános Iskola étke és a KÖZ-ÉRT csapata, a többiek ezüst minősítést kaptak: Csopak-Paloznak Horgász Egyesület, a Nyugdíjas Klub, az Óvoda és a Mikepércs csapat.

Az eredményhirdetést követően a csopaki Hullámtörők látványos taekwon-do bemutatója követte. Majd elkezdődött a kívánságtutajok elkészítése.

Hírportálunk képgalériája ITT látható!

A gyermekek és kísérőik legnagyobb örömére az Aqua&Sonar Code kutyás bemutató hatalmas közönségsikert aratott. A parti akadályok leküzdésében és a vízi mentés bemutató a Balatonból, először gumicsónakban „rekedt” gyermeket mentett ki a hatalmas, 3 éves újfundlandi életmentő kutya majd a hevederébe kapaszkodó kamasszal a partra ért.
A megváltozott időjárási viszonyok miatt az esti koncert elmaradt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!