Minden idők legnagyobb árbevételét könyvelhetik el idén a balatoni strandok

balaton.vehir.hu 2017. 08. 18. 14:32

Csopakon, Alsóörsön és Balatonalmádiban is hasonló a helyzet, már két héttel ezelőtt túllépték az idei, tervezett strandi jegyértékesítésből származó árbevételt. A többi strandon is hasonló a helyzet. Hírportálunk pénteki körképe.

Béndek Edit a csopaki községi strand gondnoka hírportálunk érdeklődősére elmondta, hogy az extrém melegnek, hőhullámoknak köszönhetően a legtöbben a vízben, vízparton kerestek menedéket. A községi strand már a két héttel korábbi hétvégén elérte, illetve meghaladta az idei évre tervezett, egyébként jelentős, a jegyértékesítésből származó árbevételt, ezért a többi már csak ráadás – fogalmazott a strandgondnok, de azt is hozzátette, hogy hasonló a helyzet a többi balatoni strandokon is. Azt is megtudtuk, hogy Csopakon szeptember 3-án kell utoljára belépőt váltani, az azt követő időszakban ingyenesen látogatható az ötcsillagos községi strand. A strandon szeptember 2-án rendezik meg az egész napos, hagyományos „Heppiend” gasztro-kulturális rendezvényt.

Csopaki strand - webkamera

Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere is hasonló jelenségről számolt be, az alsóörsi községi strand az idei évre magasan tervezett jegyárusításból származó árbevételét két héttel korábban teljesítette, ami minden elvárást túlszárnyalt, Alsóörsön is a rekordok éveként fogják zárni az idei szezont. Hírportálunk azon kérdésére, hogy meddig lesz fizetős a strand a polgármester azt válaszolta, hogy amíg jó az idő, de ha tartósan elromlik attól kezdve ingyenessé válik. Majd hozzátette: Alsóörs az elmúlt évek gyakorlatát követi, rugalmas az időpontot illetően.

Kígyózó sor az alsóörsi strandbejáratnál

Keszey János Balatonalmádi polgármestere is hasonló eredményről számolt be, az idei évre tervezett árbevételt egy héttel korábban teljesítették a strandok Balatonalmádiban s csak egy hajszál választja el a 2015-ös, addigi rekord árbevételi csúcstól.
Balatonalmádi szerencsés helyzetben van, mert az Északi part legnagyobb alapterületű és a hozzá tartozó hatalmas vízfelülettel rendelkező Wesselényi strand rengeteg embert vonz. Ugyanakkor a káptalani és a budatavi kisebb strandok megőrizték családias jellegüket, de ugyanezért nagyon népszerűek.

Kígyózó sor Balatonalmádiban a Wesselényi strandbejáratnál

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!