Még jelentkezhetnek a fiatalok a 20 éves Csopaki Művésztelepre

balaton.vehir.hu Forrás: hirado.hu 2017. 06. 16. 21:40

Ezen a nyáron július 30-től augusztus 8-ig várják a fiatal művészjelölteket a balatoni helyszínre. Mindazokat, akik grafikusnak, festőnek, filmesnek vagy éppen építésznek készülnek.

Rengeteg mindent kipróbálhatnak, más munkájába is belekóstolhatnak a fiatalok a csopaki művésztáborban – mondta el Baska Barbara grafikusművész, filmoperatőr az M1 Ma reggel című műsorában. Olyan művészszakmát szeretnénk a gyerekek kezébe adni, amiből meg is lehet élni – emelte ki. Ebből a szempontból nagyon technokraták vagyunk, hogy az életüket felépíthessék e köré, és ne csak egy hobbi legyen egy más szakma mellett.

Baska Barbara az egyik korábbi csopaki megnyitón (fotó: balaton.veir.hu)

Az interjú az M1-en ITT nézhető meg

A tábor, honlapja szerint a grafikusnak, festőnek, divattervezőnek, filmesnek, fotósnak, formatervezőnek, építésznek készülő diákokat várja alapvetően, tehát akik éppen elvégezték a középiskolát. Ugyanakkor volt már olyanra is példa, hogy egy tíz éves fiú is részt vett a foglalkozásokon, majd később tanárként tért vissza, hiszen építész lett belőle – idézte fel.

Komoly munka, felkészítés zajlik

Délelőtt-délután órák vannak, este előadások, napközben meg munka van – festette le a menetrendet. A tíznapos foglalkozás olyan, mintha egy intenzív harmincnapos tábor lenne. A sok munka pedig egy rendes kiállításban csúcsosodik ki, ami remek bemutatkozási lehetőség – hívta fel a figyelmet.

Visszatérők sora

Volt olyan diák, aki rajzolni kezdett, majd a filmesek közé keveredett, most pedig Németországban tanul bemondónak – idézi fel a grafikusművész.

Japántól Németországon át Amerikáig, vannak visszajáró magyar diákjaik – mondta el a grafikusművész. Kiemelve, hogy milyen valódi művészközösség, csapat alakul ki.

Elhangzott, hogy még van lehetőség jelentkezni, amit az alábbi honlapon lehet megtenni: http://muvesztabor.eu/

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!