Látványos fejlesztések: Nyitnak a strandok

balaton.vehir.hu Forrás: balatonriviera.hu 2017. 05. 25. 15:09

Csopakon május 27-én nyit hivatalosan a strand, Alsóörsön pedig június 2-án. A belépőjegyek ára kicsit emelkedett, de a szolgáltatások is bővültek. Csopakon napvitorlát húztak a játszótér fölé, Alsóörsön szenzációs játszóvárat építenek a gyerekeknek.

Hebling Zsolt alsóörsi polgármestertől megtudtuk, összességében csaknem 60 millió forintos fejlesztés kezdődött el a település strandján a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán nyert pénzből. A látványos fejlesztés első szakasza, a gyerekvár a pünkösdi nyitásra elkészül, a második szakasz, az üzlet- és büfésor felújítása, aminek része lesz a térkövezés is, majd őszre kezdődik. Az új játszótér akadálymentes, mozgássérült gyermekek is használhatják. A fürdőzők kényelmét szolgálja továbbá, hogy kabinokat alakítottak ki az öltözőben.

Alsóörsön a belépőjegy ára 700 forint, 4-18 éves korig pedig 500. A nyugdíjasok is 500 forintot fizetnek. Major József strandgondnok elmondta, 16 óra után kedvezményesen 500 forint a felnőtt belépőjegy ára, a gyerekjegy pedig 400 Ft. De van családi belépőjegy, illetve napijegy is, utóbbi úgynevezett visszajárós, tehát többszöri használatra jogosít a nap során. Reggel 7.30-tól este 18.30-ig van pénztár az alsóörsi strandon.

 

Tömeg a Balatonnál (Csopaki strand, webkamera - 2016. 07.10. 15.30 óra)

A csopaki strandpénztár 7-19 óráig tart nyitva. A teljes árú belépőjegy itt 800 Ft, 24 éves korig illetve 65 év felett pedig 500 Ft. A gyerekeknek hat éves korig nem kell strandbelépőt váltani Csopakon. 16 óra után kedvezményesen lehet jegyet váltani 500 forintért. Csopakon is van napi jegy, családi jegy – közölte Béndek Edit strandgondnok. A részletek megtekinthetők a www.strand.csopak.hu weboldalon .
Egyébként Csopakon a legnagyobb újdonság a napvitorlán kívül, hogy dohányzásmentes lett a strand. A dohányosok négy kijelölt helyen hódolhatnak szenvedélyüknek.

Ambrus Tibor, Csopak polgármestere elmondta, őszre ez a Balaton-parti település is nagy strandfejlesztést tervez mintegy 50 millió forint értékben, ami majd jövőre hoz látványos változásokat. Új csúszdát szerelnek fel, kialakítanak egy 200 négyzetméteres napozó stéget, amelyen esténként rendezvények lesznek, tervbe van véve egy wellness részleg is.

Ami még nagyon lényeges, ha csak nem vonattal vagy biciklivel érkezik a kedves vendég: A CSOPAKI ÉS AZ ALSÓÖRSI STRANDOKNÁL IS INGYENES A PARKOLÁS.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!