Szent István csodálatos országot alapított – képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 08. 21. 02:15

Fogalmazott Ambrus Tibor polgármester Csopakon. Augusztus 20-án, a hagyományoknak megfelelően az ünnepség a Csopak Néptáncegyüttes fergeteges műsorával vette kezdetét.

A néptáncegyüttes fellépését követően Konicz Eszter és Krizsik Alfonz színművészek, versekkel, zenével tarkított ünnepi műsorát hatalmas vastapssal köszönte meg a közönség.

Ambrus Tibor polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy ha visszarepülünk 1000 esztendőt az időben, egy nagyon új dologban találjuk magunkat, amit úgy hívnak Magyar Királyság. Egy újbóli kísérlet arra, hogy, hogy állandóságot teremtsünk a Kárpát-medencében egy olyan helyen, amit nagyjából a világ kezdetétől a változás jellemez. ¬

-Most egy évezreddel később rengeteg viszontagság után a kudarcaink és balsikereink ellenére is mégiscsak itt vagyunk, és magyarul emlékezünk a Magyar királyság megalapítására. Ez azt mutatja, hogy Szent István sikerrel járt. Majd feltette a kérdést, hogy mi lesz, majd 3016-ban. -Azt gondolom, hogy Szent István sem tudta, hogy mi nő ki egy évezred alatt az ő munkájából. Mégis egy olyan csodálatos ország alapjait rakta le, ami ha kell, ezer és még több évig megáll. Alapított templomot, várost, vármegyét, rendeket és dinasztiát. És imádkozott az égiek kegyelmébe ajánlva a munkáját, hogy mindez jó gyümölcsöt teremjen – fogalmazott a polgármester.
Augusztus 20-a a siker reményének ünnepe, merítsünk kedvet Szent István példájából a mindennapjaink munkájához. A beszédet követően a Himnusz eléneklése zárta az ünnepi megemlékezést.
A Rulett Együttes koncertje és a Pazar tűzijáték zárta az ünnepségsorozatot.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!