Balaton: Testvértelepülési találkozó Csopakon - képgalériával

balaton.vehir.hu 2015. 09. 03. 23:38

A már egy napja tartó találkozót hivatalosan csütörtökön este nyitották meg a zsúfolásig megtelt Csopaki Üdülőfalu és Kemping színháztermében.

Az öt napos kulturális és baráti találkozót Ambrus Tibor polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy Szováta (Erdélyország) településsel már 1989-ben felvették a kapcsolatot, amikor is a forradalom alatt útnak indították a segélyszállítmányokat.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg

A lengyelországi Myslenice településsel pontosan tíz évvel ezelőtt írták alá a testvérvárosi együttműködést, ami mind a mai napig példás együttműködést eredményezett. A kárpátaljai Dercen településsel nincs testvérvárosi megállapodás, de igen nagy szeretettel vendégül látjuk településünkön. Majd Maciej Ostrovskij polgármester méltatta a „lengyel magyar két jó barát” évtizedes, kiváló partneri együttműködést. Barta Éva, a szovátai önkormányzati jogtanácsosa mondott köszönetet az eddigi együttműködésért. A kárpátaljai Zsukovszki Miklós tiszteletes köszönetet mondott a vendéglátóknak a meghívásnak, kihangsúlyozta, hogy bárhol is élhet az ember, Isten segítségével mindannyian boldogulni fogunk – fogalmazott. Ambrus Tibor köszönetet mondott az öt napos találkozó minden szervezőjének, lebonyolítójának, az önkormányzat minden dolgozójának, a helyi civil szervezetek önzetlen és önkéntes segítségének, külön kiemelte a csopaki óvoda dolgozóinak az ételek elkészítését. Gondolatait Albert Camus idézettel zárta: „Ne menj előttem, mert én nem tudlak mindig követni, ne kövess engem, mert nem tudlak mindig vezetni, ballagj csak mellettem és legyünk barátok.”
Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke pohárköszöntőjében elmondta, hogy Csopak az egyik legkedvesebb település, ezért is örömmel mondott igent polgármester barátjának meghívásának. Majd gratulált a testvérvárosi kapcsolatokhoz, a barátság, a népek és a nemzetek összefogásához – ez az, amiben én hiszek, fogalmazott.
Ezt követően a szovátai Intermezzo Kamarakórus és Dávid Roland musical énekes lépett színpadra.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!