Balaton: Csopakon több, mint félezren koccintottak kedden este (Képgalériával)

balaton.vehir.hu 2014. 08. 19. 21:54

2014. augusztus 19-én, kedden 19 óra után került megrendezésre Csopakon, a Csopak Napok keretén belül, a Koccintás 2014., verseny a "Legkedveltebb Borvidék Települése" címéért! A szervezők mindenkit vendégül láttak egy pohár olaszrizlingre.

A legkedveltebb borvidéki településekké azok a borvidéki települések válhatnak, ahol – az adott település lélekszámát is figyelembe véve – abszolút értékben és arányaiban a legtöbben koccintanak.

 

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg

Cél: 2014. május 17. és 2014. szeptember 8. között a borvidéki település által választott egy tetszőleges időpontban a település borászai és az ott élő, vagy oda látogató borkedvelők minél nagyobb létszámú koccintása. A legkedveltebb borvidéki településekké azok a borvidéki települések válhatnak, ahol az adott település lélekszámát is figyelembe véve abszolút értékben és arányaiban a legtöbben koccintanak a választott időpontban. 2012-2013-ban sikerült Csopaknak, hiszen ötszázan koccintottak egy időben a településen, így a Borvidék kategóriában: a Balatonfüred-Csopaki Borvidék Legkedveltebb Borvidéki Települése: Csopak lett.

A szervezők szerint kedden este már közel hatszázan koccintottak egy időben a hegy levével. Az idei évben Tóth Gyula hagyományos berekháti rizlingjét kóstolhatták, melynek jellemzője a keserűmandulához hasonlítható utóíz, ásványosság és a bor gerincét adó szép savak.

A rendezvény előtt Vásári Komédia várta a nézősereget a nagyszínpad előtti téren, majd a koccintást követően a M.É.Z. zenekar ír népzenei és az  Orlando's Magic Band koncertje követett.

A Csopak Napok további programjai:

Augusztus 20. szerda
19:30 - Ünnepi műsor és köszöntő
20:00 órától Rulett utcabál - közben:
21.30 - Tűzijáték

Augusztus 21. csütörtök
19:00 - 21:00 Csopak Hangja karaoke verseny döntője
21:00 - 22:00 Karaoke a Jolly Joker együttessel

Augusztus 22. péntek - Country est
19:00 -Wester Linedance country táncbemutató és táncház (táncoktatással) a nagy színpadon és a színpad előtti téren
20:00 - órától - Double Steel country zenekar koncertje
A szünetben közös line dance (country össztánc) a közönséggel

Augusztus 23. szombat - Zárónap
19:30 órától kifulladásig: Zsiráf Buli
retró videódiszkó és karaoke

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!