Mandulás sütemények versenye a balatoni Riviérán (Képgalériával)

balaton.vehir.hu 2014. 05. 03. 16:47

Szombaton délután tartották a mandulás sütemények, torták versenyét a csopaki strandon. A gasztronómiai megmérettetésre 18 "pályamű" érkezett.

A zord időjárás ellenére élénk volt az érdeklődés a nem mindennapi alkotások iránt, a zsűrin kívül a közönség is szavazhatott sütemény és torta kategóriában.

Az egyik alkotó tortáját „Nyitott Balaton 2014” felirattal látta el. (Képgaléria: ITT)

Szamos Miklós, a Szamos Marcipán tulajdonosa, a zsűri elnöke elmondta, hogy nagyon jó dolognak tartja a mandulás sütemények versenyét, hiszen a környék egyik legjellegzetesebb fája a mandula, életében pedig 20-25 éve használja a mandulát. Ambrus Tibor Csopak polgármestere elmondta, hogy mindenképpen folytatni kell a kezdeményezést, a mandulás sütemények verseny az első program a Mandula Ünnep programfolyamban. Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere kihangsúlyozta, hogy példa értékű a Balaton Riviéra öt települése között az együttműködés, ami az elmúlt tíz évet jellemezte. Éskovács Péter a Nemzeti Sütibank vezetője elmondta, hogy napjainkban is fokozottan oda kell figyelni a karitatív tevékenységekre. Oroszlán Szonja színművész elmesélte, hogy szülei kettő éves korában vásároltak telket Csopakon és az akkori házukat kettő mandulafa közé építették. Legfinomabb mandulás süteményeket a nagymamája készített, azóta nem is kóstolt.

Eredmények:

Torta Különdíj: Alsóörsi csipke műhely
Torta: 1. Bakos Dávid,  2. Pecze Károly, 3 .Haris család.

Apró sütemény: Külön díj: Füredi Hímzőkör
Apró sütemény: 1. Nagy Vera, 2.Tarnai Viktória, 3. Kramainé Geréb Edina.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!