Madárijesztőkből nem volt hiány Csopakon (képgalériával)

balaton.vehir.hu 2013. 10. 12. 21:14

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) Csopaki Csoportja szombaton tartotta hagyományos rendezvényét a Balaton-parti településen a Plul-malomnál.

Az idei évben tizenegy, különleges madárijesztőt készítettek. A Plul-malomnál tartott rendezvény szombati különlegessége az volt, hogy a településen élő osztrák (üdülőtulajdonosok) látták vendégül az érdeklődőket. Werner Gaber és Hegyi Csilla magyar felesége húsz éve vásárolt nyaralót Csopakon, mint elmondták a baráti társaság, a helyi összetartó közösség és persze a Balaton miatt kedvelték meg a települést.

Képgaléria: ITT

Gerhard Regelsberger és Krisztina Regelsberger is közel húsz éve vásárolták csopaki nyaralójukat. Minden héten (!) télen és nyáron „hazajönnek”, itt töltenek el legalább 3-4 napot. Ők Bécstől 30 kilométerre lévő farmjukon száz mangalicát tartanak, mellette szőlészettel és borászattal valamint biotermékek előállításával foglalkoznak. Szombaton bárki megkóstolhatta a kiváló sonkát, mellé az osztrák bort és sonkát.
A NABE rendezvényen kézműves játszóház, labdás játék, csuhébábuk készítése és a nélkülözhetetlen, óriási Balaton-társasjáték és táncház várta a gyermekeket.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!