Parádés asszonyok a csopaki asszonyfarsangon

balaton.vehir.hu 2012. 02. 19. 17:39

Farsang vasárnapján, délután a csopaki Református Asszonykör és a Nők a Balatonért Egyesület csopaki szervezet tagjai léptek színpadra.

Vasárnap délután zsúfolásig megtelt a község művelődési házának színházterme.

A délutánt a Református Asszonykör, Nóti Károly -polgári- kabarészerző darabjaiból adták elő. A választás zseniális volt, hiszen Nóti írta többek között a Hippolit a Lakáj című darabot is. Elsőként a Buta asszony-t majd a Pesti Jósdát láthattuk. Az előadást a hibátlan szövegismeret, dramaturgia és végtelen poénok sora jellemezte, a nézők szeme szó szerint nem maradt szárazon. Majd Móra Ferenc Az asszonyok tükréből című, vidám jelenete varázsolt göndör mosolyt a csillógó szemű arcokra.

Képgaléria: balaton.vehir.hu/kepgaleria/2012-02-19/asszonyfarsang_csopakon.html

A Nők a Balatonért Egyesület hölgyei A ragasztó című tréfás jelenettel léptek színpadra, (a jelenet  szerzője: Tímár József (1885-1958) csopaki körjegyző-író volt) mellyel kellőképpen megalapozták a vatithatalan jó hangulatot, majd Béki Júlianna egy pajzán, székely népmesét osztott meg a hallgatósággal. A Rátói, tuti-poénos vidám jelenetben nem csak a színész fetrengett a színpadon -jelenetének megfelően- hanem a publikum is a székeken. A hölgyek egy laza tánccal búcsúztak. A vastaps egyik előadás után sem maradt el.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!