Népszerű a katonai sátor a Művészetek Völgyében

balaton.vehir.hu 2018. 07. 23. 15:54

Július 20-29. között rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, a 28. Művészetek Völgyét Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) toborzó sátora minden évben számos látogatót vonz a rendezvényen – nem volt másként az idei első hétvégén sem.

 

A tíznapos fesztiválon idén közel 1200 különleges programmal várják a látogatókat: koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal, interaktív játékokkal, népzenével, néptánccal, így korosztálytól, érdeklődési körtől függetlenül mindenki megtalálhatja a szórakozási lehetőséget, feltöltődést. A kis utcákat kézműves vásár tölti meg, az Éltető Völgyben pedig a helyiek termékei kaphatók. Mindhárom település különleges kiállításoknak ad otthont, idén is van 51-es körzet és Hello Wood falu.

A kulturális forgatagban évről évre különleges színfolt az MH KIKNYP veszprémi toborzó és érdekvédelmi központjának sátra. A katonákat sokan felkeresték már a rendezvény első hétvégéjén is. A férfiak örömmel meséltek egykori sorkatonai élményeikről, és a tájékoztató után többen fontolóra vették, hogy visszatérnek a seregbe önkéntes tartalékos katonaként. Nemcsak a látogatók, hanem a kiállítók is érdeklődtek az önkéntes tartalékos szolgálat iránt, volt olyan szervező, aki jelezte, hogy párjával együtt tervezi a bevonulást. A toborzók a fesztivál második hétvégéjén, július 28-29-én is várják az érdeklődőket Kapolcson, a Tűzoltó Udvarban, 15-20 óráig.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!