2,6 millió euró értékű üzemberuházás átadásával ünnepelték a 110 éves Theodorát

balaton.vehir.hu 2017. 05. 12. 16:09

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. önerőből 2,6 millió euró értékben fejlesztett kékkúti telephelyén: az új üzemcsarnok és a kapcsolódó fejlesztések ünnepélyes átadására hazánk történelmi múltú ásványvízének, a Theodorának 110 éves születésnapján került sor. A beruházás keretében Magyarország egyik legmodernebb, környezettudatos szirupkeverő technológiája került telepítésre. Az esemény apropóján a Szentkirályi-Kékkúti újabb öt évvel hosszabbította meg stratégiai együttműködését a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal, és közösen átadták a felújított Theodora tanösvényt is.

Magyarország legtradicionálisabb ásványvize, a Theodora 110. születésnapjának alkalmából a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ünnepélyes keretek között adta át a 2,6 millió euró értékben fejlesztett új szirupkezelő csarnokát kékkúti telephelyén. Az eseményen jelen volt Szabó László, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke és Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa.

A beruházás keretében a szükséges infrastrukturális fejlesztések mellett 460 négyzetméteren Magyarország egyik legmodernebb szirupkeverő technológiája került telepítésre, melynek köszönhetően a vállalat az üdítőitalokhoz, az ízesített termékekhez szükséges szirupot is helyben tudja készíteni. Az új környezettudatos berendezések az ivóvízbázist megóvva energia- és víztakarékosan üzemelnek, így évente közel 20 százalékkal csökkenthető a gyártás vízfelhasználása és 10 százalékkal a villamosáram-fogyasztása.

Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepségen a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. a régió környezeti kincseinek védelme iránti elkötelezettségét is megerősítette. Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezetőigazgatója és Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója az együttműködési szerződés aláírásával újabb öt évre hosszabbították meg a közel húsz éves múltra visszatekintő partnerséget, és emellett hivatalosan is átadták az idén felújított Theodora tanösvényt.

 

 Szabó Lászó (balról), Balogh Levente és Alessandro Pasquale

Az eseményről készített képgaléria ITT tekinthető meg!

Szabó László, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes az eseményen kiemelte: „A magyar Kormány számos lépést tett és tesz annak érdekében, hogy egyre vonzóbb feltételeket teremtsen a befektetések számára. A gazdaság fellendülése, valamint az olyan beruházások és fejlesztések, mint a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. új üzemcsarnok létrehozása, egyértelműen azt mutatják, hogy sikerrel tettük ezt.”

Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa a beruházás átadásán elmondta: „Az elmúlt két év bebizonyította, hogy a legjobb döntést hoztuk meg, amikor Balogh Leventével közös céget alapítottunk. Külön öröm számomra, hogy az együttműködés eredményeképpen Magyarországon az egyik legnagyobb múltú ásványvíz márka évek után nyereségessé tudott válni, és a brand fejlesztésével lehetővé vált, hogy a Theodora is követni tudja a világpiaci trendeket ízesített termékeivel.”

Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke hangsúlyozta: „Nagy büszkeséggel tölt el, hogy Magyarország legtradicionálisabb ásványvize a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. portfoliójába, így, ha részben is, de újra magyar kézbe került. Az ásványvíz olyan érték, amelyet meg kell őriznünk a jövő magyar generációjának, ezért is fontos egy ilyen, 110 évre visszatekintő hazai márka életében, mint a Theodora egy ekkora önerőből megvalósított beruházás. A fejlesztések során azonban mindig szem előtt tartottuk a Theodora Káli-medencéhez való kötődését is, a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetünk a régió természeti kincseinek megóvására. Az évforduló lehetőséget adott arra, hogy ünnepélyesen is meghosszabbítsuk együttműködésünket Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal, valamint átadjuk a felújított Theodora tanösvényt.”

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!