2014. év végi szakmai értékelés

balaton.vehir.hu 2014. 12. 18. 13:36

Csütörtökön tartotta év végi értékelőjét a Hajmáskér-Sóly Református Társegyházközség keretén belül működő házi segítségnyújtók szervezete.

A fenntartó egyház nevében Bikádi László református lelkész bibliai igével köszöntötte a kétszáz dolgozót. Elmondta, hogy bizony elég rögös utat kellett bejárnia a szervezetnek az elmúlt évek alatt, mire elérték a mai 210 dolgozót foglalkoztató létszámot. Külön köszönetet mondott a lelkész a Református Szeretetszolgálatnak, hogy egy kamionnyi szabolcsi almát oszthattak ki  a munkavállalók között. Mintegy 14 kilogramnyit  vihettek haza személyenként.

Csetényi-Guba Mária, (balról) Tuba-Kovácsné Holczman Mónika, Bikádi László , Baksainé Hasznos Renáta és Gulyás Zsuzsanna

Tuba-Kovácsné Holczmann Mónika szakmai vezető felhívta a figyelmet a gondozási naplók megfelelő kitöltésének fontosságára. 2015-től egyszerűsített, lényegében egy új gondozási napló formátumot vezetnek be. Azt is kiemelte előadásában, hogy 2015. január elsejét követőn új jogszabályok lépnek életbe, az ellenőrző szervek szigorúan vizsgálni fogják az ellátott személy jogosultságát. Majd hozzátette, hogy a gondozók szakmai továbbképzését -csak úgy mint az idei évben- házon belül kívánják megoldani, saját és pályázati forrásokból.

Gulyás Zsuzsanna gazdasági vezető kiemelte, hogy a kezdeti 36 fős munkavállalói létszám mára már 210 főre emelkedett, ezzel a Dunántúl legnagyobb szervezetévé nőtte ki magát. A szervezet mintegy 280 millió forintból gazdálkodik, aminek jelentős részét a bérek és járulékok kifizetése jelenti 240 millió forint értékben. Az idei év sikeres gazdálkodásának köszönhetően a munkavállalók étkezési utalványt is kapnak - emelte ki a vezető.

A felszólásokat követően elismerésben részesült Szitapék Gabriella 2014. szociális gondozója és Titz Éva 2014. irodai munkatársa.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!