"Van valami a lovak külsejében, ami jót tesz az ember belsőjének"

balaton.vehir.hu 2012. 11. 03. 17:12

Olvasható a Nagyvázsonyi Lovas Iskola Emlékművének gránitkövén elhelyezett emléktáblán, amit szombaton avattak fel.

Díszelgő lovas és fogatos felvonulás indult szombaton délután a Nagyvázsony-Nemesleányfalui Lovasiskolától. Helyi lovasok, fogatosok, a Salföldi Kopjások és a Radetzky Bandérium huszárjaival együtt mintegy 43 gyönyörűen feldiszített ló és fogat vonult fel.

 

Az emlékmű leleplezésére és felszentelésére a Városi Dombon került sor, ami egyúttal emléket állít az idén 15 esztendeje elhunyt Jobbágyi Józsefnek és a lovas iskola további volt vezetőjének. Győrffy Villám András, dr. Mezőszent-Györgyi Dávid, az MNVH elnöke és Fábry Szabolcs a Pontes Alapítvány elnöke mondtak beszédet méltatva a helyi és környékbeli lovassport eredményeit, lovait, lovasait egyúttal tisztelegtek az elődök teljesítményei előtt. A megemlékezéseket követően az egyházak képviselői megáldották az emlékművet.

 

A Lovak a Balaton-felvidék művészetében c. kiállítás a helyi református parókián tekinthető meg december 15-ig, szervezett formában, tájékoztatta hírportálunkat Fábry Szabolcs főszervező. A kiállítók:  Gyapay László; Krizsán András (Ybl-díjas építész); Nivegy-völgyi Alkotók Egyesülete; Somogyi Győző (Kossuth-díjas művész); Szabó László (Vöröstó); Tarsoly László, Bocskay Gábor, Kovács Attila (lovas drótszobor), Mesterházi József erdész fotóival, Somogyi Imrénéné kukorica csuhébábjaival.

Képgaléria: klikk

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!