Kocsis Máté: "Pert indítok Pikó András ellen a valótlan állításai miatt"

balaton.vehir.hu Forrás: Kocsis Máté/Facebook.com Fotó: Kocsis Máté/Facebook.com 2021. 01. 06. 22:32

Ellentétben a polgármester úrral, gyerekkorom számos nyarát töltöttem Józsefváros káptalanfüredi gyermektáborában. A lepusztult intézmény újjáépítése számomra nem csak közügy volt mindig, hanem személyes is. Az elmúlt években megépítettük az új házakat, Pikóéknak annyi dolguk lett volna, hogy 2020-ban az 1 milliárdos állami támogatásból befejezik, de hónapokig nem csináltak semmit - írja Kocsis Máté közösségi oldalán.

 

Meg kellett volna építeniük a játszóteret, a kertben a tanösvényt, a közösségi épületet, a sportpályákat. Már 2019 októberében (!) jogerős építési engedélyük volt rá, 2020 tavaszán elkezdődhetett volna a beruházás. (Ha nem ő a polgármester, már kész is lenne.)
Ehelyett 2020 őszén lebutították a szakmai programot, például már a fűtést sem akarták bekötni a négy évszakos házakba, de a védőnői szobát és a főzőkonyhát is kihúzták a tervekből. Az eredeti tartalom durva megváltoztatását viszont az EMMI már nem tartotta támogathatónak. Azt kell megépíteni ugyanis, amire a pénzt kapták, és nem kell trükközni. Pikóék így bukták el a pénzt.
Most azt mondja, hogy mindez “Kocsis Máté bosszúja”, amiért beperelem. Igen, mindennek van határa. A bíróságon elnyert pénzből pedig játékokat, sportszereket fogok vásárolni a józsefvárosi gyermekek részére.
Szomorú látni, hogy Pikó András képtelen vezetni a kerületet, ehelyett inkább vádaskodik, hivatalából politikai ellenfeleit akarja megsemmisíteni, és rendszeresen hamis vádakat terjeszt. Megválasztása óta egyetlen komoly fejlesztési programot sem indított, miközben 13+2,6 milliárd többlettel vette át az önkormányzatot. Amit pedig megörökölt azt is elbaltázta.
A tábor viszont akkor is meg fog épülni! A támogatást újra ki fogom lobbizni a kormánynál! Nem Pikónak, hanem a gyermekek miatt. Afelől viszont nem vagyok nyugodt, hogy a polgármester másodjára vajon képes lesz-e befejezni a felújítást. Esetleg a hazudozás helyett dolgoznia kellene inkább.
 
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!