A város jelentős programjait törlik Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2020. 04. 04. 18:55

Balatonalmádi 2020. április 04. szombat - A kormány mai bejelentése alapján Balatonalmádi Város költségvetésének bevételi oldala mintegy 40 millió forintnyi gépjármű adóval lesz kevesebb. Mindez helyben újabb megszorításokat kell, hogy eredményezzen az idei költségvetés tekintetében - írja Kepli Lajos Balatonalmádi polgármestere.

Első körben a kulturális és szórakoztató rendezvényeket töröljük. Trianon 100. évfordulója és a Nemzeti összetartozás napja alkalmából Deák-Bill Gyula és a Csík zenekar koncertezett volna Almádiban. Sajnos nemcsak ezeket az eseményeket, de a város valamennyi saját szervezésű rendezvényét, többek között az augusztusi borfesztivált, de valószínűleg a Kerényi-program rendezvényeit is törölnünk kell a naptárból jelen állás szerint. A turisztikai bevételek várható jelentős csökkenése miatt további rendkívüli intézkedések is szükségessé válhatnak.

A képviselőtestület egyetértésével zároltam minden olyan költségvetési kiadást ami nem kötelező feladat ellátásához, avagy a járvány elleni védekezéshez kapcsolódik.
Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a helyi vállalkozásokat és munkavállalókat megvédjük, valamint a rászorulókat ellássuk.

Köszönöm megértésüket!

Tisztelettel:

dr. Kepli Lajos
polgármester

Forrás: Facebook

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!