Újévköszöntő Balatonalmádiban, a Mendelssohn Kamarazenekar koncertjével

balaton.vehir.hu 2020. 01. 12. 17:08

Balatonalmádi, 2020. 01. 12. vasárnap – Vasárnap délután a Pannóniai Kulturális Központ és Könyvtár színházterme adott otthont a Balaton-parti városi újévi rendezvénynek.

 -Egy picit a múlttal szeretnék foglalkozni – mondta dr. Kepli Lajos polgármester, hiszen a múlt évben adtuk át a város új büszkeségét a tíz csoportos óvoda új épületét, amely közel egy milliárd forint értékű beruházás volt. Köszönet illet mindenkit, akik részt vettek a beruházás megvalósításában, így többek között Keszey János polgármesternek, dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek és az előző testület tagjainak. Majd hozzátette, hogy reményeink szerint a bölcsődei pályázatunk is sikeres lesz.

-Az idei évben kerül átadásra az új műfüves és hagyományos focipálya és a hozzá illeszkedő kiszolgáló épület az ősz során, ami szintén emelni és szolgálni fogja a város és a környék sportolási lehetőségeit. A terület mellet az önkormányzat megvásárolt egy két hektáros területet is, amin agy sportcsarnok is bőven elférne, ezzel helyet adva rangos hazai és külföldi mérkőzéseknek. Erre is szeretnénk pályázni – fogalmazott.

A polgármester arról is beszélt, hogy szintén az idei évben kerül átadásra a megújuló Kolostor épület is, amely szervesen fogja szolgálni a Magtár épülettel közösen a jövőben a különböző kulturális és turisztikai eseményeket, rendezvényeket. A parkolási lehetőség égető probléma a város számára, nyáron szinte lehetetlen parkolóhelyet találni, ezzel is foglalkoznunk kell, keressük a megoldásokat – emelte ki Kepli Lajos.

A hivatalában eltöltött három hónapot úgy jellemezte a polgármester, hogy számára is meglepő volt, hogy az első hónapokban kezdve a civil szervezetektől a magánszemélyekig, rengetegen keresték fel, nagyon sok építő javaslat hangzott el. A város polgármestereként, a képviselő testület tagjaival ezt a csodálatos földrajzi adottságokkal rendelkező várost szolgáljuk, reményeink szerint a jövőben is felülemelkedve minden pártpolitikai befolyástól, mindannyian a városért dolgozunk.

A beszédet és a Mendelssohn Kamarazenekar színpadra lépését hatalmas vastaps köszöntötte, Kováts Péter  Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész karnagy vezényletével. 

Árvai Ágnes az est háziasszonya

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!