Városházi beszélgetés Kepli Lajossal, Balatonalmádi polgármesterével

balaton.vehir.hu 2019. 10. 16. 17:12

Balatonalmádi, 2019. október 16. szerda – A vasárnap tartott önkormányzati választáson döntöttek a szavazók. Dr. Kepli Lajos Balatonalmádi új polgármestere, aki hírportálunk kérdéseire válaszolt.

 -Számított rá, hogy vasárnap megválasztják polgármesternek?

-Ha teljesen őszinte akarok lenni, reménykedtem, de nem számítottam rá. A kampányom során mindent megtettem azért, hogy a kampány során eljussak a polgárokhoz, akik a változást választották és a változást bennem látták, amit képviselek.

-Kivel ünnepelt a választás éjszakáján?

-Az eredményeket különböző helyszíneken vártuk, amik sajnos elég későn érkeztek.

Kepli Lajos

-Mit gondol az új képviselő testületről, annak összetételéről?(4 Fidesz-KDNP, 2 Aranyhíd Polgári Egyesület és 2 független képviselő (a szerk.)

-Alapvetően nem pártpolitikai együttműködésben gondolkodom a jövőt illetően, hanem elsősorban emberként keresem a közös hangot. Mindannyiunknak közösen és felelősen kell dönteni Balatonalmádi jövője érdekében.

-Mi az, amin mindenképpen változtatni fog a közeljövőben?

-Ugyanaz, mint a választási kampányomban volt, felébreszteni a várost a csipkerózsika álmából. Ami alatt azt értem, hogy a várost egész évben vonzóvá kell tenni a turizmussal együtt. Szeretnénk például a balatoni vízisportoktól a horgászatig a sokkal jobb kihasználtság elérését, ezt is mindenképpen fejleszteni kell a jövőben. Elveim szerint elsősorban a különböző városrészeken élők legyenek egyenlők. Azt úgy szeretném elérni, hogy képviselőtársaim közül kerüljenek ki azok, akik a városrészek érdekeit is képviselik.

-Már a második munkanapján, kedden részt vett az új óvoda műszaki bejárásán, a mai napon pedig a főépítésszel egyeztet, mi lesz a sorsa a folyamatban lévő beruházásoknak?

-Most kerülök képbe, tájékozódom, hogy állnak a beruházások, óvoda, Kerényi-program, Magtár, Kolostor és egyéb saját önkormányzati munkálatok. Azt gondolom, hogy az állami támogatások mellett, itt az új kulturális beruházásokra (Magtár, Kolostor) gondolok. Első-sorban el kell gondolkodnunk az esetleges megosztott hasznosítás érdekében. Ez ügyben bármelyik miniszterrel tárgyalnék, mert a fenntartásuk, önköltségük jelentős összeget emésztenek fel. Úgy, hogy a város hasznára kitermeljék a saját költségeiket, amit például még nagyobb, színvonalasabb rendezvényekkel is elérhetünk. Az egyéb városi rendezvényeket is át kell gondolni.

-Kik fogják alkotni szakmai, tanácsadói csapatát?

-A testületben lévő képviselők és a különböző bizottságokban külső tagként vesznek majd részt. A döntéshozatalban a polgármester, a tanácsadó testület szűkebb tagjai közé pedig azok kerülnek be, akik már bizonyítottak, hatalmas tudással és tapasztalattal rendelkeznek. Természetesen a város civil szervezeteit is szeretném bevonni, hiszen ők is kiváló szakemberekkel működnek együtt. Végül, de nem utolsósorban a város sikeres vállalkozóival is szeretnék egyeztetni, hiszen mindannyiunk közös célja a sikeres Balatonalmádi.

-Mikor várható az újképviselő-testület eskütétele?

-Amikor jogerőre emelkednek a választási eredmények, várhatóan a jövő hét utáni hétvégéjén.

-Most, hogy a polgármesteri székben ül, hirtelen kikből lett több? Barátokból, rosszakarókból vagy irigyekből?

-Az elmúlt 2-3 nap tapasztalatai alapján, hála Istennek, azt tapasztalom, hogy a gratulációk vannak többségben, a többiek egyelőre hallgatnak, talán az első bakimra várnak.

-Végezetül, mit üzen az almádi lakosoknak?

-Nagyon fontos üzenet: a kampánynak és a választásnak vége, ideje újra kezet fogni egymással. Mindenkivel tárgyalok, aki a város fejlődéséért hajlandó tenni, polgármesterként én a városért dolgozom.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!